MUSKİ, suyun damlasını bile heba etmiyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü, boşa akan suların önüne geçmek için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında üç mahalleye yeni içme suyu hattı bağladı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü,...

MUSKİ, suyun damlasını bile heba etmiyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü, boşa akan suların önüne geçmek için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında üç mahalleye yeni içme suyu hattı bağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, İl genelinde su kaynaklarını daha verimli kullanmak ve boşa akan suların önüne geçmek için önlemlerini arttırdı. Bu kapsamada son olarak Menteşe İlçesi Bayır Mahallesindeki içme suyu deposuna fazla gelen ve depo kapasitesini aşması nedeniyle boşa akan suyun değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı.

MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi 3.Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmada depodan artan suyu, yeni içme suyu hattı yaparak Yatağan İlçesi Yeni Karakuyu, Akgedik Mahallelerine ve Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi Paşapınarı mevkilerinin kullanımına sundu.

İçme suyu projeleri hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Bayır Mahallesini besleyen ana depodan taşan suyu, ihtiyacı olan diğer mahallelere dağıtılarak büyük bir projeye imza attıklarını belirtti. Ülgen, “Bayır Mahallemizi besleyen ana içme suyu depomuzdan taşan suyu alarak, yaptığımız yeni içme suyu hatlarıyla Yeni Karakuyu, Akgedik ve Paşapınarı mevkilerine aktardık. Böylece hem Bayır ana deposundan taşan suyun boşa gitmesini engelledik hem de diğer mahallelerimizin su ihtiyacını karşıladık” dedi.

Yeni Karakuyu mahallesinin uzun yıllardır sondaj kuyuları ile içme suyunu sağladıklarını belirten Baki Ülgen, mahalle halkına sürekli su verebilmek ve depodan artan suyun boşa gitmemesi adına bu bölgede çalışma başlattıklarını belirtti. Ülgen, “Bayır ana içme suyu deposundan artan suyu mahalleye vermek için toplam bin 800 metre uzunluğunda hat yaptık. Böylece Yenikarakuyu Mahallemizdeki vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını da karşılamış olduk” dedi.

 “Yağmur çamur demeden çalıştılar”

Yenikarakuyu Mahallesine yapılan içme suyu hattından duydukları memnuniyeti dile getiren Mahalle Muhtarı Musa Kaya çalışmalardan dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKi Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. Kaya, MUSKİ ekiplerinin zorlu hava koşullarına aldırış etmeden çalışmalarını tamamladıklarını belirtirken, “Mahallemiz soğuk ve yağışlardan dolayı da çamurun çok olduğu bir bölgedir. Ancak sağ olsun ekipler çalışmalarında bu durumlara aldırış etmediler. Yağmur çamur demeden çalıştılar” dedi.

“Mahalleli projeden memnun”

Mahallenin içme suyunu açılan sondaj kuyularından karşıladıklarını söyleyen Musa Kaya, “Yapılan hat sonucu Mahallemize cazibeli su geldi. Artık suyu sürekli olarak kullanabileceğiz. Çalışmalardan ben ve mahalle sakinleri çok memnun. Tek isteğimiz yaz aylarında suyun yetersiz kalması durumunda sondaj kuyularımızdan aynı şekilde takviye yapılması. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.