MUSKİ susuz bırakmadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Fethiye merkez mahallelerinin ve Karaçulha Mahallesinin içme suyunu sağlayan hatta meydana gelen büyük su kaçağını, ekiplerin özverili çalışmalarıyla...

MUSKİ susuz bırakmadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Fethiye merkez mahallelerinin ve Karaçulha Mahallesinin içme suyunu sağlayan hatta meydana gelen büyük su kaçağını, ekiplerin özverili çalışmalarıyla kısa sürede giderdi. Su kesintisi yaşanması beklenen İlçedeki sorunun çok hızlı çözülmesi nedeniyle birçok mahallede su kesintisi yaşanmadı.

Fethiye’nin merkez Mahalleleri Karagözler, Cumhuriyet, Tuzla, Kesikkapı, Taşyaka, Menteşoğlu, Pazaryeri, Babataşı, Patlangıç ve Akarca’nın içme suyunu karşılayan hattın üç yerinde meydana gelen su kaçağı nedeniyle MUSKİ Genel Müdürlüğü 6. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Su kaçaklarının tespit edilmesiyle gece 24:00’e kadar su kesintisi yaşanması beklenirken sabah saat 07:00 itibariyle başlayan çalışma akşam saatlerine kadar yoğun şekilde devam ederek tamamlandı. Toplam beş bölgede 25 personel, 3 iş makinesi ve 3 kamyonla soruna müdahale edildi. Kesintiyle birlikte depolardaki su tükenmeden çalışma tamamladı ve birçok mahallede su kesintisi yaşanmadı.

MUSKİ 6. Bölge Şube Müdürlüğü Ekipleri Fethiye’nin Merkez Mahallerinin yanı sıra Karaçulha Mahallesinin içme suyunu karşılayan hatta da su kaçağı tespit ettiler. Buradaki çalışmayı da kısa sürede tamamlayan ekiplerin çalışmalarından mahalle sakinleri oldukça memnun kaldı.

Büyükşehir Belediyesine teşekkür

MUSKİ’nin çalışmaları hakkında konuşan Karaçulha Mahalle sakini Saffet Eskici, 26 sene Karaçulha Belediyesinde su işi yaptığını belirterek ekiplerin çalışmalarının çok iyi olduğunu söyledi. Eskici, “Ben Karaçulha Belediyesinde 26 sene su işi yaptım. Yılların tecrübesiyle söyleyebilirim ki arkadaşlarımızın çalışması çok iyi. Gerektiği zaman bu bölgedeki kaçaklarda su hatlarının geçtiği yerlerde bende onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Büyükşehir Belediyesi kısa sürede bu patlaklar giderdi. Halkımız mağdur edilmeden hizmet verildi.” dedi.

“Eve dönmeden su sorunu ortadan kalkar”

Eskici mahallelerinde su sıkıntılarının olmadığını ve gerekli çalışmaların çok hızlı tamamlandığını belirterek “Suyla ilgili sorunlarımız Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa sürede hallediliyor. Mahallemizdeki vatandaşlar gündüz çalışmaya gider akşam evlerine geldiklerinde bu mahalledeki tüm sorunlar halledilir. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesine, MUSKİ’ye ve tüm çalışanlara çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Kesintisiz su vermek en büyük amacımız”

Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan MUSKİ Genel Müdür Baki Ülgen, amaçlarının vatandaşlara kesintisiz ve temiz su vermek olduğunu söyleyerek “Bölgede ki ekiplerimize teşekkür ediyorum. Geceye kadar sürmesi öngörülen çalışmayı akşamüzeri tamamladık” dedi. Ülgen depolardaki su tükeninceye kadar tamamlanan çalışmalar nedeniyle birçok mahallenin su kesintisinin yaşanmadığını vurgulayarak, “İlimizin her yerinde aynı hizmeti sunmak ve vatandaşlarımızı memnun etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çok geniş bir coğrafyada hizmet vermemize rağmen çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın mağdur olmaması en büyük amacımız. Bundan sonraki çalışmalarımızda da daha büyük bir gayret sarf edeceğimizden vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.