MUSKİ, Su Yarışması açtı

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), temel eğitim ve ortaöğretim çağındaki çocukları ve gençleri bilinçlendirmek amacı ile “Suyun Yaşantımızdaki Yeri, Önemi, Korunması ve Tasarruflu Kullanılması”...

MUSKİ, Su Yarışması açtı

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), temel eğitim ve ortaöğretim çağındaki çocukları ve gençleri bilinçlendirmek amacı ile “Suyun Yaşantımızdaki Yeri, Önemi, Korunması ve Tasarruflu Kullanılması” konulu Şiir, Resim ve Sloganlı Afiş yarışması düzenliyor.

Birleşmiş Milletler’in (BM) giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir kaynakların korunması ve çoğaltılması amacıyla ilan ettiği ‘Dünya Su Günü’, 22 Mart’ta tüm dünyada 22’nci kez kutlanacak.

MUSKİ tarafından Muğla il genelinde tüm ilkokul, ortaokul ve lise kurumlarında düzenlenecek olan, “Suyun Yaşantımızdaki Yeri, Önemi, Korunması ve Tasarruflu Kullanılması” konulu Şiir, Resim ve Sloganlı Afiş yarışmasında, gençlerin su tasarrufu konusunda bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor. Yarışmaya ilkokul öğrencileri resim dalında, ortaokul öğrencileri şiir dalında, lise öğrencileri de sloganlı afiş dalında katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, bulundukları okul müdürlüğüne başvuru yapabilecek. 22 Mart 2015 tarihinde başlayacak olan yarışma, 8 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek.

Yarışmada ödül olarak, şiir yazma, resim ve sloganlı afiş yarışmasında 1’nci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, 2’nci ve 3’üncü olan öğrencilere ise tablet bilgisayar dağıtılacak.

Suyun yeryüzündeki canlıların yaşaması için hayati önem taşıdığına dikkat çeken MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Su en küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar bütün biyolojik yaşamı ve insan faaliyetlerini ayakta tutar. Tüm dünyada gün geçtikçe temiz su oranı azalmaktadır. Bizde temiz su bilincinin, suyun hayatımızdaki öneminin küçük yaşlarda verilecek eğitimlerle kavranabileceğine inanıyoruz. Buna inandığımız için suyun önemi konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.