MUSKİ SEL BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR

MUSKİ Genel Müdürlüğü Marmaris İlçesi Yeni Yol Caddesi üzerinde bulunan ve bölgedeki esnafa, meydana gelen taşkınlar nedeniyle büyük zarar veren Değirmen Dere de ki çalışmalarında sona yaklaştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi...

MUSKİ SEL BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR

MUSKİ Genel Müdürlüğü Marmaris İlçesi Yeni Yol Caddesi üzerinde bulunan ve bölgedeki esnafa, meydana gelen taşkınlar nedeniyle büyük zarar veren Değirmen Dere de ki çalışmalarında sona yaklaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Marmaris İlçesinde sürekli olarak taşkınların meydana geldiği Değirmen Dere’de ki ıslah çalışmalarında sona yaklaştı. Özellikle kış aylarındaki yağışlarda sel baskınlarının meydana geldiği derenin 450 metrelik kısmını tamamen beton zeminle kaplayan MUSKİ ekipleri böylece bölgedeki sorunun önüne geçmeyi amaçlıyor.

“İnşallah Marmaris’e Hayırlı Olur”

Bölgede 13 yıldır esnaflık yapan Nurettin Gökçen bu süre içinde 2 defa sel baskınıyla karşılaştığını söyledi. Gökçen, “Benim hatırladığım 2 defa sel baskını oldu. Hatta birinde bentlerin yıkıldığını duyduk. Diğerinde de dağlardan gelen sular nedeniyle yollarımız da taşkınlar oldu. Şuan bölgede yapılan ıslah çalışmalarını çok olumlu buluyorum. İnşallah Marmaris ve Marmaris esnafına hayırlı olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Kış Mevsimini Sorunsuz Atlatmak İstiyoruz”

Değirmendere’nin ıslahı hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, yaptıkları çalışmalarla kış mevsimini sorunsuz atlatmak istediklerini söyledi. Derenin 450 metrelik kısmını tamamen betonla kapladıklarını vurgulayan Ülgen, “Derenin dağlardan gelen suyu taşıyamaması nedeniyle birçok kez taştığını ve özellikle bölgedeki esnafımızın zarar gördüğünü biliyorduk. Bu nedenle Yoğun yağışlarda Marmaris İlçemizde problem yaşadığımız yerlerden biri olan Yeni Yol Caddesindeki vatandaşlarımızı olası bir sel baskınından kurtarmak için ıslah çalışmamızı tamamlıyoruz. Bunun yanında derenin daha estetik bir görünüme kavuşmasını da sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu umarım sorunsuz bir kış mevsimi geçireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.