MUSKİ personeline eğitim

Çok tehlikeli iş yapanlar sınıfında olan MUSKİ personeli, olası bir tehlike için ilk yardım eğitimi alıyor. İlk yardım uzmanından uygulamalı eğitim alan çalışanlar, eğitim sonunda sınava tabi tutularak başarılı olmaları...

MUSKİ personeline eğitim

Çok tehlikeli iş yapanlar sınıfında olan MUSKİ personeli, olası bir tehlike için ilk yardım eğitimi alıyor. İlk yardım uzmanından uygulamalı eğitim alan çalışanlar, eğitim sonunda sınava tabi tutularak başarılı olmaları durumunda üç yıl geçerliliği olan İlk yardımcı sertifikasını almaya hak kazanıyor.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (MUSKİ) personeli çok tehlikeli iş yapanlar sınıfında olmaları nedeniyle Muğla Sağlık İl Müdürlüğü tarafından personellere uygulamalı ilk yardım eğitimi veriliyor. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu doğrultusunda tüm çalışanlara gruplar halinde İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimleri veren MUSKİ, kurtarma, tahliye, ilk yardım ve yangın tatbikatları da düzenleyerek eğitimlerini sürdürüyor.

Marmaris İlçesinde devam eden eğitimlerde MUSKİ personeline İlk Yardım Uzmanı Gönül Soydan tarafından uygulamalı olarak temel yaşam desteği çocuk ve bebek yaşam desteği eğitimleri verildi. Eğitimler hakkında bilgi veren Soydan, personele 2 gün boyunca eğitim verildiğini toplamda ise 16 saat eğitim verildiğini belirtti. MUSKİ personeli çok tehlikeli iş yapanlar grubuna girdiğinin altını çizen Soydan, 10 kişiden biri mutlaka bu eğitimi almak zorunda olduğunu söyledi.

Marmaris’te yapılan uygulamalı eğitimlere Marmaris’te ve Datça’dan toplam 10 personelin eğitim gördüğünü anlatan Soydan, şöyle konuştu;

“Temel yaşam desteği çocuk ve bebek yaşam desteği eğitimleri veriyoruz. Ayrıca hayat kurtarma ve kanamalara karşı önlem eğitimleri de veriyoruz. MUSKİ personeli bu eğitimlerin sonunda Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 112 de görevli 2 uzman eşliğinde yazılı ve uygulamalı sınava tabii tutulacaklar. Bu görevli ve uzmanlar tarafından personellere uygulamalı sınavda yapılıyor. Bu sınav sonrasında başarılı olanlar 3 yıl geçerliliği olan bir sertifika alıyorlar.”

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.