MUSKİ adaylara tanıtıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşamasının tamamlanmasının ardından tüm bölümlerin yer aldığı Tanıtım Günleri düzenledi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi...

MUSKİ adaylara tanıtıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşamasının tamamlanmasının ardından tüm bölümlerin yer aldığı Tanıtım Günleri düzenledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi Fuayesi’nde ‘Üniversite Tanıtım Günü’ düzenledi. Tüm bölüm ve yüksel okullarının tanıtımının yapıldığı etkinlikte stantlar büyük ilgi gördü. Bölümler ve Yüksek Okul stantlarında bölüm öğretim görevlileri ve öğrenciler Menteşe ilçesi ve diğer ilçelerden gelen öğrencilere bölümlerinin özelliklerini ve imkânlarını anlattılar. Fen Bilimleri Fakültesi stantlarında ise fakülte öğrencileri deneyler ve simüle edilmiş örnekler sergileyerek öğrencilerin dikkatini çektiler.

Tanıtım programında konuşan Fen Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ömer Varol, son yıllarda öğrencilerin temel bilimlere karşı ilgi ve motivasyonlarının azalması nedeniyle temel becerilerde oldukça düşük performansa sahip genç bir neslin yetiştiğini söyledi. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin temel bilimlerdeki gelişmeler ile doğru orantılı olduğunu belirten Varol, “Temel bilimler ve gelişmişlik arasındaki bu ilişki göz önüne alındığında son zamanlarda Fen Fakültelerine olan bu ilgisizliğin yakın gelecekte ne kadar büyük problemlere neden olacağı açıktır. Bugünkü Bilim Şenliğinde fen fakültelerinin önemini anlatarak öğrencilerimizin temel bilimlere karşı ilgi ve motivasyonlarını arttırmak istiyoruz” dedi.

Üniversite adaylarını akademisyenlerle buluşarak bilimsel ortamda eğlenceli deneyler yaptıklarını anlatan Varol, “Yapılan eğlenceli deneyler sayesinde etkinliğimiz aynı zamanda eğlenceli bir görsel şenliğe dönüştü. Temel bilimlerin tanıtımı ve sevdirilmesi için düzenlenen etkinlikte üniversite ve ortaöğretim arasında işbirliğinin oluşturulması hedeflenmektedir. Bugün temel bilimlerdeki ilgisizliğin gelecekte tıp ve mühendislik gibi diğer alanları da negatif etkilemesi sonucunda ortaya çıkacak problemlerin çözümüne de olumlu katkılar yapmasını ümit ediyorum” dedi.

MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça ise, “Üniversiteye girişlerin YGS aşaması geçti. Artık şuanda öğrencilerimiz ve ailelerimiz ikincisi için hem psikolojik, hem de manevi anlamda hazırlık aşamasındalar, biz de bu bağlamda Türkiye’nin birçok üniversitesinde tanıtım ve bilim şenliği yapılmaktaydı. Biz de bugün Muğla’da ilk defa böyle bir etkinlik yapalım diye düşündük. Üniversitemiz coğrafi ve fiziki anlamda çok güzel bir konumda ve bunun birazda PR çalışması olduğunu düşündük. Bu vesile ile de rektörümüzle yönetim kurulumuzda ve senatomuzda üç aydan beri tartışıyorduk. Bu tartışmanın belli bir olgunluğa ulamasıyla da bir tarih belirledik. Ben buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Büyük Şehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Her ikisi ile de bizzat makamlarında görüştük. Kendileri de sağ olsunlar sonuna kadar desteklediklerini söylediler. Oldukça yoğun bir katılım var büyük bir ilgi ve alaka var. Bu da bizi tabi ki sevindiriyor” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.