MÜSİAD Muğla’da kuruldu

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Muğla’daki kuruluşunu gerçekleştirdi. Çaylılar Sokak Konak Apartmanı No. 1/7 adresindeki hizmet binasında faaliyet gösterecek olan MÜSİAD Muğla Şubesi kurucu ve yönetim kurulu...

MÜSİAD Muğla’da kuruldu

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Muğla’daki kuruluşunu gerçekleştirdi. Çaylılar Sokak Konak Apartmanı No. 1/7 adresindeki hizmet binasında faaliyet gösterecek olan MÜSİAD Muğla Şubesi kurucu ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz Cumartesi günü Muğla’da görev yapan basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

Toplantıya, Kurucu üyeler İbrahim Uğurlu ve Seyid Gün ile MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, Teşkilatlanma Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Gültekin ile İşadamı Tamer Topal katıldı.

Tanışma toplantısında bir konuşma yapan MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, MÜSİAD’ın özel bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, “MÜSİAD, hizmet etmek amacıyla kurulmuş bir dernek. Çalışan, hizmet eden, sadece üyelerine ve kendi görüşündeki insanlara değil tüm Muğla’ya hizmet etmeyi amaçlamış bir dernek.” dedi.

Bölgede gördükleri sorunları giderme anlamında düşündüklerini Muğla basınıyla paylaşmak istediklerini ifade eden Başkan Akdeniz, “Muğla için önemli projeler düşünüyoruz. Buna ilk örnek olarak Kırıkkale’de başlayan bir proje olan ve tüm dinamiklerin içinde olduğu Gayriresmi Güç Birliği Platformu Muğla’da da oluşturulmasını verebiliriz. Bu platform, yörede yaşanan sorunlara yönelik ortak projeler gerçekleştirilecek” dedi.

Daha sonra MÜSİAD’ın ülke genelindeki kuruluş ve işlerliği hakkında bilgi veren MÜSİAD Muğla Şubesi Teşkilatlanma Başkanı Celalettin Gültekin de, dernek olarak 34 il ve 140 yurtdışı temsilciliğiyle faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Derneğiniz, işadamları ve sanayicilerin çalışmalarını bir bütün halinde biraraya getirip, ilk planda kendi bulundukları bölgelerde kalkınmaya hız ve ivme verebilecek çalışmaların ortaya çıkarılması ardından bölgesel yapılarda bir güç birliğinin oluşturulması ve ülke genelinde oluşmuş gücün de uluslararası areneda sanayi ve işadamı kimlikleriyle Türkiye’nin tanıtımı yapılarak aynı zamanda Türkiye’de üretilmiş olan değerlerin yurtdışına taşınarak ülkemize gelir elde edilmesi noktasında yapılmış olan çalışmalar bütünüdür” dedi.

Muğla MÜSİAD olarak Türkiye’de bu gayretlerle ortaya çıkmış olan MÜSİAD’a katkıda bulunacaklarını Muğla içerisinde sanayici ve işadamlarına Muğla’nın potansiyelleriyle buluşturacaklarını ve aynı zamanda bunu Türkiye ortamına açacaklarını, Türkiye ortamıyla beraber yurtdışına açılacak bir köprü görevi görebilmek hedefinde olduklarını da ifade eden Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“MÜSİAD, Muğla’nın ufkunu açabilmek, Türkiye’yi Muğla ile tanıştırabilmek, ekonomik ve sanayi bakımından atıl kalmış değerleri Türkiye’de yatırımcılara sunabilecek ortamları hazırlayacak platform oluşturacak.  Biz sadece kendi üyelerimizi kalkındıracak zenginler kulübünü oluşturmuş bir yapı değiliz. Sadece üyelerimize sayani ve ticaret noktasında ortam oluşturmaktan ziyade, bunun dışındaki insanlara da aynı hizmeti götürebilecek, aynı kapasitede çalışma ve yoğunluğu gösterebilecek bir değer yargısını da kendi üzerimizde taşımak istiyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan; MÜSİAD Muğla Şubesi’nin resmi açılışının da 26 Aralık 2012 Çarşamba günü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katılacağı törenle gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.