Musa Gökbel: Saatcı’nın afişini kıskandım

CHP Muğla Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel Kanal F’de yayınlanan Pozitif Düşünce programına katılarak usta gazeteci Erdoğan Cankuş’un sorularını yanıtladı. Canlı yayında Büyükşehir yasasının artılarını, eksilerini...

Musa Gökbel: Saatcı’nın afişini kıskandım

CHP Muğla Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel Kanal F’de yayınlanan Pozitif Düşünce programına katılarak usta gazeteci Erdoğan Cankuş’un sorularını yanıtladı. Canlı yayında Büyükşehir yasasının artılarını, eksilerini ve projelerini anlatan Gökbel, bölge siyasetinin gündemi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Gökbel, “Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci’nin ilkesel duruşunu çok beğeniyorum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı isem Fethiye Belediye Başkanı da o gün Saatci ise inanın en rahat çalışabileceğim arkadaşım o olur” dedi.

“CHP’ye gelip gelmemesi kendi takdiri”

CHP Muğla Belediye Başkan Aday Adayı Musa Gökbel, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatci’nin CHP’ye geçme durumu ile ilgili bir soru sorulması üzerine şunları söyledi:

“Saatcı saygı duyduğum bir yöneticidir. Kent yönetimi hakkından ki nihai kararı ben veremem. Belediye Başkanı işi, ilişkileri, ürettikleri, üretme yöntemleri, üretirken kırıp döktükleri ve sevip büyüttüklerini Fethiye halkı değerlendirir. Siyasette hadsizliğe yer yoktur. Sayın Saatci’nin ilkesel duruşunu çok beğeniyorum. Takdir edersiniz o MHP’li ülkücü çizgiden gelen bir siyasetçi ben CHP’li sosyal demokrat çizgiden gelen bir siyasetçiyim. Ben kavak yeli gibi sabah akşam değişen insanlardan hazzetmem. Rakip bile olsa farklı bile düşünse kendi omurgası olan kendi çizgisinde istikrarla yürüyen rakiplerime de saygı duyarım. Onun için ben Sayın Belediye Başkanımıza omurgalı duruşuyla ilgili saygı duyuyorum. Kendi partisinden ayrılış sürecine gelince bu bir afişle ilgili olmuştu. Afişler asıldığı gün ben Fethiye’deydim. Afişi gördüm. Samimi olarak söylüyorum, siyasi hayatımda o afiş kadar ironi dolu Türkiye gerçeğini bu kadar yalın yansıtan bu yansıtmayı da MHP ilkeleri çerçevesinde sunan bir afiş görmedim hatta kıskandım. Keşke bu afişi ben yapabilseydim. Sayın Başkanımızın CHP’ye gelip gelmemesi kendi takdiridir. Bana sorarsanız her ağaç kendi toprağında daha rahat hareket eder. Ben Dünyaya Saatçi gibi bakmıyorum. Oda benim gibi bakmıyor. Gelirse ne olur? Gelirse ‘Fethiye Belediyesini de biz kazandık.’ Bunu Saatçi için söylemiyorum bugün, moda akımları gelişti. Ne kadar ortak kültürün içindeyiz konuşulmuyor. Ne var Şu moda olmuş şu popüler olmuş, şu şu bakımdan başarılı olmuş hadi bunu alalım. Bakın siyaset büyük bir emek işidir. Büyük bir çaba ve ortak inanç işidir. Siyasette tarlada izi olmayanın harmanda gözü olamaz. Benim tavsiyem Sayın Saatci kendi anlayışına kendi kültürüne uygun zeminleri vardır ve bu zeminlerin her biride Sayın Saatci’yi baş tacı ederler. CHP’yi ben yönetseydim ne Sayın Saatci’yi göreve davet ederdim, ne de Saatci ile ilgili hayal kurardım. Sonucunu ben bilemem. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı isem Fethiye Belediye Başkanı da o gün Saatçi ise inanın en rahat çalışabileceğim arkadaşım o olur. Biz kendi değerlerimiz kendi önceliklerimiz çerçevesinde onlarca yıldır emek veren insanlarız. Örgüt emeğini yok sayarak, bugün bulunmuş bir değeri çok değerlide olsa alıp takmak emanet elbise giymek gibi bir şeydir. Ben bunu parti temsilcisi olarak değil Musa Gökbel olarak söylüyorum.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.