Mumcu, Yatağan’da anıldı

24 Ocak 1993 yılında bir suikasta kurban giden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu,  Yatağan’da da CHP Gençlik kolları ve ADD Yatağan Şubesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.Yatağan ADD tarafından düzenlenen etkinlikte,...

Mumcu, Yatağan’da anıldı

24 Ocak 1993 yılında bir suikasta kurban giden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu,  Yatağan’da da CHP Gençlik kolları ve ADD Yatağan Şubesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Yatağan ADD tarafından düzenlenen etkinlikte, ADD yöneticileri Anıta çelenk sundu, saygı duruşu yapıldı İstiklal marşı okundu.  Uğur Mıumcu’nun katilinin kimler olduğunun hala bulunmamasını eleştiren,  Eski ADD Başkanı Suna Arslan burada yaptığı konuşmada; “Bu gün burada sadece uğur Mumcuyu değil tüm Devrim şehitlerini anıyoruz.  Abdi İpekçi’den başlayıp bu güne kadar  faali meçhul cinayetlere kurban giden  yazarların katillerinin bulunmaması manidardır’ diyerek, Uğur Mumcu’nun  yeri doldurulamayacak bir kişiliğe sahip olduğunu vurguladı.

Uğur Mumcu, Yatağan Belediye Toplantı salonunda akşam da  CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen  etkinlikte anıldı. Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, CHP İlçe Başkanı Kamil Genek, Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şube Başkanı  Turgay Mutlu ve çok sayıda vatandaşın izlediği etkinliğin açılış konuşması  CHP Gençlik Kolları Başkanı  Altuğ Sarı, yaparken, CHP Yönetim Kurulu Üyesi,  Muğla Barosu Yatağan Temsilcisi Av. Nadiye Asu Arda da Mumcu’nun hayatı, mesleği ve düşünce yaşamından kesitler aktardıktan sonra; “ Uğur Mumcu da tıpkı Özdemir Asaf’ın sözlerindeki gibi değeri ölümünde yarattığı boşlukla anlaşılan yeri doldurulmaz bir aydınımızdır. Dirençli bir gençlik önder, İyi bir hukukçu, araştırmacı gazeteciliğin önderliğini yapmıştır. Çetin bir tartışmacı, İyi bir konuşmacıydı. Siyasal iktidarların korkulu rüyası, polemik ustası,din tüccarlarının, cemaatçilerin, Aramco’cuların, Evrenlerin, Vuralhanların, silah kaçakçılarının, hayali ihracatçıların, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının, vatan hainlerinin, Kürt halkının sıkıntıları üzerinden siyaset yapan feodallerin ve tatlı su aydınlarının, bölücülerin, diktatörlerin başının belasıydı. Kendisini ölümünün 23. Yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum”dedi.

Etkinlik daha sonra değişik müzik gruplarının söylediği parçalarla devam etti.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.