Mülteciler salonlara almıyor

Yasadışı yollardan ülkeyi giriş yapan mülteciler jandarmanın operasyonları sonucu yakalanırken, yakalanan mülteciler artık spor salonlarını bile almaz oluyor.Fethiye ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen...

Mülteciler salonlara almıyor

Yasadışı yollardan ülkeyi giriş yapan mülteciler jandarmanın operasyonları sonucu yakalanırken, yakalanan mülteciler artık spor salonlarını bile almaz oluyor.

Fethiye ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek isteyen 70 Suriyeli mülteci, bekledikleri tekne gelmeyince dört saat boyunca yağmur altında ıslandı. Jandarma ormanlık alanda yaptığı operasyonda Suriyeli mültecileri tek tek toplayarak Fethiye Kapalı Spor Salonu’na getirip burada Kızılay’dan temin ettiği battaniyeleri dağıttı. Aralarında 18 çocuk, 10 kadının bulunduğu 70 Suriyeli'nin tüm elbiseleri sırılsıklam olduğu için ıslanan çamaşırlarını spor salonuna seren Suriyeliler battaniyelere sarılarak sabahladı. Spor salonuna serilen çamaşırlar bit pazarını aratmadı.

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı 3 ticari minibüs ile Fethiye’nin Kayaköy köyüne mülteci götürüldüğü istihbaratını aldı. Bölgede geniş çaplı inceleme ve araştırma başlattı. Akşam Gemiler Koyu yolu üzerindeki bir restaurantta Arapça konuşan 3 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Jandarma Gemiler Koyu ve Darboğaz mevkilerindeki ormanlık alanı tararken aşırı yağmur başladı. Yaklaşık 4 saat süren yağmura rağmen yapılan aramalar sırasında, mülteciler gruplar halinde ıslanmış vaziyette bulundu. Mülteciler Jandarma araçlarıyla Kayaköy’de 2 ayrı noktada toplandılar. Çocuklar ve kadınlar için sobalar yaktırıldı. Bazı köylüler, evlerinden getirdikleri battaniye, giysi, ekmek ve yiyecekleri jandarmanın yardımıyla dağıttılar.

Herkes seferber oldu

Ölüdeniz Minibüs Kooperatifinden temin edilen dolmuş ve Jandarma araçlarına bindirilen Suriyeli 70 mülteci gece yarısı saat 02.00 sıralarında Fethiye Kapalı Spor Salonu’na getirildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yetkililerine spor salonu açtırılarak 70 mültecinin sorgulama ve konaklama işlemi burada gerçekleştirildi. Aç ve susuz oldukları gözlenen mültecilerden, kadınlar önce sırıksıklam olan çocuklarının kıyafetlerini çıkarıp salondaki koltukların üzerine serdi. Bazı çocuklar çıplak vaziyette köylülerin verdiği battaniyelere ısınmaya çalıştı.

Kızılay’dan temin edilen 52 battaniye çocuk, kadın ve erkeklere Jandarma tarafından dağıtıldı. Sabaha kadar Jandarma’nın sorgulama yaptığı mülteciler, Suriye’den Esat rejiminden kaçtıklarını söylerlerken, yurt dışındaki akrabalarının yanına gitmek amacında olduklarını söyledikleri öğrenildi. Bir mülteci patlayan bomba sırasında yaralanan ayağını göstererek Suriye’de savaş olduğunu dönmek istemediklerini söyledi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.