Mülteciler ölümden döndü

Bodrum ilçesinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına geçmeye çalışan 55 mültecinin bindiği şişme bot fırtına nedeniyle battı.Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos adasına geçmeye çalışan 55 mültecinin bindiği...

Mülteciler ölümden döndü

Bodrum ilçesinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos adasına geçmeye çalışan 55 mültecinin bindiği şişme bot fırtına nedeniyle battı.

Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos adasına geçmeye çalışan 55 mültecinin bindiği şişme bot Ortakent Sahili açıklarında motorunun düşmesi sonucunda sürüklenmeye başladı.

Devriye atan sahil güvenlik ekipleri mültecilerin çırpınışlarını görmesi üzerine bot ile yanlarına yanaştı. Karaya yakın olan mültecilerin teknesi rüzgar nedeniyle alabora oldu. Kendi imkanlarıyla karaya çıkan mülteciler bir işletmenin deposuna sığındı. Mültecilerin Afganistan, Suriye ve Pakistan uyruklu olduğu öğrenildi.

Sahil kenarında bulunan bir tesise sığınan mültecilerin yardımına 112 sağlık ekipleri yetişti. Olay yerine gelen Bodrum kurtarma Derneği üyeleri tarafından da mültecilere yiyecek ve kıyafet yardımı yapıldı. Aralarında 9 çocuk ve kadınlarında bulunduğu mültecilerin organizatörlere kişi başı 650 dolar ödediği öğrenildi.

Sağlık kontrolünün ardından tercüman yardımıyla işlemleri yapılan mülteciler Bodrum Yabancılar Büro Amirliği’ne gönderildi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.