Muhtar maaşları 2 katına çıkıyor

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, muhtarların maaşının iki katına çıkarılacağı haberini müjdeledi. TBMM çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalarını 12 Temmuz’a kadar uzatma kararı alan...

Muhtar maaşları 2 katına çıkıyor

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, muhtarların maaşının iki katına çıkarılacağı haberini müjdeledi. TBMM çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalarını 12 Temmuz’a kadar uzatma kararı alan TBMM’de hummalı bir çalışma devam ediyor. Bazen sabaha kadar devam eden çalışmalardan her gün yeni bir müjdeli haber geliyor. Sözleşmeli personele kadro haberinden sonra bir müjdeli haber de muhtarlara geldi.

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, yapılan çalışmayla muhtarların maaşların iki katına çıkarıldığını müjdelediler.

Konu ve çalışmalar ile ilgili olarak bir açıklama yapan Yüksel Özden ;“Osmanlı devletinden günümüze kadar varlığını sürdüren muhtarlık bir dönem kaldırılmış fakat boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görülünce 1945 tarihli tüzük çıkartılmış ve bu günkü halini almıştır.

Şu an Türkiye genelinde 53 bin 522 köy ve mahalle muhtarı,  Muğla’da ise 237 mahalle, 392 köy muhtarımız hizmet vermektedir.

Muğla’mızın en küçük yerleşim yeri olan köylerimizde hizmetin daha iyi yürütülmesi için muhtarlarımızı unutmadık. İlk fırsatta gerekli desteklerimizi gösterdik. Bundan sonrada her zaman yanlarında olacağız .” Dedi.

Ali Boğa ise;  “Özellikle Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra, bazı siyasiler olmadık yalanlarla piyasaya çıktılar. Muhtarlıklar kapanıyor diyerek insanları kandırmaya çalışanlar, şimdi o insanların karşısına nasıl çıkacaklar, ne cevap verecekler, dedi.

Yasanın tüm açıklığına rağmen hala köylerin mahalleye çevrilerek köylerin ellerindeki mülklerin alınacağı, tarım arazileri, çayır, mera gibi alanlara el konulacağı yalanıyla insanları kandıranlar var. Yasa köy tüzel kişiliğine bağışlanmış mülklerin amacı doğrultusunda kullanımını öngörmekte, orman köyleri ve orman köylüsüne tanınan hakların aynen devam edeceği, mera, yaylak, kışlak gibi yerlerden de yararlanmaya devam edeceği açık hükme bağlanmıştır. İfadelerini kullanan Ali Boğa ‘Bu kadar yalanla siyaset yapılmaz’ diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.