Muhtar Kocagöz, tapularını istedi

Yatağan İlçesi Katrancı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocagöz,  mahallelerinde bulunan Fıstık Çamlarının orman olmadığını aksine en kıymetli meyve ağacı olduğunu iddia etti.Hüseyin Kocagöz, yetkililere seslenerek köylünün...

Muhtar Kocagöz, tapularını istedi

Yatağan İlçesi Katrancı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocagöz,  mahallelerinde bulunan Fıstık Çamlarının orman olmadığını aksine en kıymetli meyve ağacı olduğunu iddia etti.

Hüseyin Kocagöz, yetkililere seslenerek köylünün mağduriyetinin giderilmesini gerektiğini söyledi. Kocagöz; “Yatağan İlçesi Katracı, Gökgedik ve Turgutlar Mahallelerinde tapu yoktur.  Nedeni belli.  Bizlere dedelerimizden miras kalan fıstık çamlarının meyve  ağacı değil de orman olarak görülmesi. Oysa onlar orman olmayı bırak meyvesi en kıymetli ağaçlardır. Orman kanunu 1945 yılında çıktı bizim elimizdeki tapular 1931 yılına ait. Bu tapular aslında geçerli sayılması gerekir.   Netice olarak TC tapusudur.  Her seçimde bize tapu sözü verilir ancak seçim sonunda unutulur.  Artık kimseye inanmaz olduk. Mahalle halkı olarak stres olduk hastalanıp ölmeye başladık. Bu sorunumuzun acilen çözülmesini istiyoruz.   Bergama’da bu sorun çözülmüş Muğla ve Aydın’da çözülmüyor. Tapumuz olmadığı için beyan da vergi de veremiyoruz.   Tüm yetkililere rica ediyorum bizim sesimizi duyun tapularımızı verin” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.