Muhsin Yazıcıoğlu hayatını davasına adadı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi. Harun Akın, açıklamasında...

Muhsin Yazıcıoğlu hayatını davasına adadı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi. Harun Akın, açıklamasında Türk siyaset tarihinin yazılırken açılması gereken en önemli başlıklardan birinin de Muhsin Yazıcıoğlu ve Türk siyaseti olduğunu kaydetti.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun her dönem birlik ve beraberlikten yana olduğunu kaydeden Akın, “Muhsin Yazıcıoğlu, Türk demokrasi tarihinin bahsetmesi gereken en önemli siyasetçilerinden olmuş ‘haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı davada tek başıma yürürüm’ sözüyle de hafızalarda yer edinmiştir. Her dönemde ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olmuş, kamplaşmaya, cepheleşmeye, kutuplaşmaya karşı çıkmıştır.

İnandığı değerleri, milli ve maneviyatçı duruşunu, demokrasi mücadelesini ve ilkelerinden sapmayan çizgisini büyük bir mücadeleye dönüştüren, bu zor ve badireli yollardaki yürüyüşünü ömür boyu sürdüren Muhsin Yazıcıoğlu, siyasetin içinde bulunduğu süre içinde, demokratik tavrından asla taviz vermemiş, ilkeli siyasetin gülen yüzü olmayı başarmış bir isimdir. Muhsin yazıcıoğlu, ardında hürmetle ve sevgiyle anılacak bir isim bırakarak aramızdan ayrıldı. İnanıyoruz ki o, uğruna ömrünü adadığı inançları ve ideallerini paylaşan gönüllerde daima rahmetle yad edilecektir” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını davasına adamış bir lider olduğunu anlatan Akın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye, hayatı boyunca ülkemizin asli ve milli değerlerini daima ön planda tutarak, demokrasiden, özgürlükten, hak ve hürriyetlerden yana duruşundan asla taviz vermeyen ve bu uğurda büyük badireler atlatmış çok değerli bir siyasetçisini elim bir kaza sonucu kaybetmiştir. Türk siyasetinin gelişmesinde önemli katkıları olan sayın Muhsin Yazıcıoğlu, siyasi hayatını ve vizyonunu sadece ülkemizle sınırlı tutmamış tüm Türk ve İslam dünyasını da kuşatan bir milli birliğin varlığına adamıştır. Bu uğurda, önüne çıkan bütün badirelere rağmen 'büyük birlik' ülküsünden vazgeçmemiş büyük bir dava adamıdır. Elim bir helikopter kazasında hayatlarını kaybeden, başta ebedi siyasi liderimiz şehit Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere, kendisiyle aynı kaderi paylaşan yol arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan  rahmet dilerim.”

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.