“Muhalifiz ve kışkırtamaya devam edeceğiz”

Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı sivil toplum örgütleri ve Ankara Barosu hakkında fezleke düzenlemesine ve bu kitle örgütlerinin muhaliflik ve kışkırtıcılıkla nitelendirilmesine...

“Muhalifiz ve kışkırtamaya devam edeceğiz”

Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı sivil toplum örgütleri ve Ankara Barosu hakkında fezleke düzenlemesine ve bu kitle örgütlerinin muhaliflik ve kışkırtıcılıkla nitelendirilmesine tepki gösterirken, “ Muhalifiz ve kışkırtmaya devam edeceğiz” dedi.

Düzenlenen fezlekenin bir yönetim anlayışını yansıttığına dikkat çeken Gürkan; “ Fezleke  bir yönetim anlayışını yansıtıyor. Çağlayan Adliyesinde Avukatlara reva görülen muameleye karşı söylemiştik.  Türkiye’ye hak etmediği şeyler yaşatılıyor.Türkiye’ye utanç tabloları yaşatılıyor. Bütün bunlar Türkiye’ye Polis eli ile yaşatılıyor.Türkiye Polis devleti yapılıyor. Kanun ve Düzen egemenliği, Polis istediği; her zaman, her yerde, herkese her şeyi                 yapabilir demek değildir. Türkiye Polis devleti değildir ve olmasına izin verilmeyecektir.” Dedi.

Muğla Barosu olarak Ankara Barosunun yanında olduklarını ifade eden Gürkan; “Evet biz muhalifiz ne sandınız? İktidara muhalif değil de;  muvafık mı olacaktık?  Avukatlar ki işleri sorgulamaktır. ”Evet efendim, başüstüne efendim” diyen cüppeli bürokrat mı olacaktık? Avukatların örgütü olan Baronun görevi devlet  erkini denetlemektir,  sorgulamaktır.  Bizim işimiz bu! Bizim doğamız muhaliftir.  Bazen ileri gittiğimiz de olabilir. Ve Kolluk yani Polis  bunlara. Tahammül edecektir demiyorum. Hoşgörü gösterecektir. Baro neden böyle yapıyor? Nerede hata yapıyorum, diye kendi kendine soracaktır.  Bilecektir ki: Sınır aşmalar dahil Baronun ve Avukatların muhalif tavırları Toplumun, Tarihin ve Mesleki niteliklerinin onlara yüklediği görev ve toplumsal işlevdir.

Kışkırtıcılıkmış. Evet kışkırtıcıyız hem de nasıl. Ne sanıyordunuz? Bütün yurttaşları var gücümüzle,  haklarını ve özgürlüklerini kullanmak için kışkırtırız.

Hak ve özgürlüklerinizi kullanmaktan korkmayınız. Kullanırken devlet size müdahale eder yada engel olursa. Yada;  gözaltına  falan alınırsanız. Şöyle şöyle haklarınız vardır… Hukuksal yardım isteyin. Baro size avukat görevlendirecektir deriz. Sitelerimize açıklamalar koyarız. Broşürlerle bunları anlatırız. Haklar kullanılmazsa nasıl genişler, Özgürlükler gerçekleştirilmezse nasıl büyür, yaygınlaşır?

Biz Barolar, Polis Devletine muhalifiz ve tüm yurttaşlarımızı Polis Devletine karşı kışkırtmaya devam edeceğiz. İşte İnsan hakları ve “hukukun üstünlüğü için mücadele tam da bu demektir.”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.