Muğla’ya yatırım atağı

Yap-İşlet Devret modeli ile yapımı tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 960 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli’nin yanına Karayolları tarafından ikizi yapılacak.AK Parti Muğla Milletvekili...

Muğla’ya yatırım atağı

Yap-İşlet Devret modeli ile yapımı tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 960 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli’nin yanına Karayolları tarafından ikizi yapılacak.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Dalaman Çayı’nın doğusunda kalan yol ağını görüşmek üzere Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bölge Müdürü ve yetkilileri ile birlikte ulaşımda öncelikli sıkıntıları konuşan Ali Boğa, Göcek Tüneli, Fethiye Burdur-Antalya bağlantısından Seki-Elmalı, Fethiye-Kaş yoluna kadar bir çok konuda yapılması gerekenlerle ilgili görüşmelerde bulundu.

Milletvekili Yüksel Özden’le birlikte iki yıldır Ulaştırma Bakanlığı nezdinde sürdürdükleri çalışmadan sonuç aldıklarını ifade eden Ali Boğa, Göcek Tüneli’nin ikizinin Karayolları tarafından yapılması konusunda mutabakata varıldığını, tünelin üstünden geçen yolun da bakıma alınacağının müjdesini verdi.

Boğa; Fethiye-Antalya arasındaki Gübeli’ne de tünel yapımı için olumlu cevap aldıklarını belirterek, “Yayla yolunda, kış aylarında şoförlerin korkulu rüyası olan Karabel geçidi tünelle geçilecek ve kabus bitecek. Böylece Seydikemer - Söğüt ve Seydikemer - Seki ve Yayla Köyleri arası ulaşımda da ferahlık sağlanacak. Seki - Elmalı yolunun da yapılması konusunda mutabakata varıldı. Güğübeli de tünelle geçilecek. Güğübeli Tüneli Seki, Yayla Zorlar, Atlıdere, Kayabaşı, Doğanlar ve Bekçileri birbirine bağlayacaktır" dedi.

Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Karayolları İzmir Bölge müdürlüğünü ziyaret ederek Dalaman Çayı’nın batısında kalan Muğla-Kale-Denizli, Milas-Yatağan, Milas-Söke, Milas-Karpuzlu, Köyceğiz-Dalaman karayollarında yapılmakta olan çalışmalar hakkında yetkililerden aldıkları bilgileri paylaştı.

Milletvekilleri Muğla’nın Aydın’dan ayrılışının 100. yılında Muğla’ya yakışır bir ulaşım ağı için ellerinden geleni yaptıklarını, Muğla’da özel idare ağında bulunan turizm, ulaşım ve trafik yoğunluğu açısından önem arz eden bazı yolların Karayolları ağına alınma çalışmalarının sürdürüldüğünü, köy yollarının da plan çerçevesinde İl Özel İdare tarafından bakımlarının yapılmakta olduğunu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Muğla genelinde tüm orman yollarını bakıma alacağını ifade ettiler.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.