Muğla’ya tarihinin en büyük spor yatırımları

Muğla’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımları için gerekli ihaleler yapıldı. Yaklaşık 100 milyon TL tutarındaki yatırımlar arasında 3 bin kişilik Muğla Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezleri...

Muğla’ya tarihinin en büyük spor yatırımları

Muğla’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımları için gerekli ihaleler yapıldı. Yaklaşık 100 milyon TL tutarındaki yatırımlar arasında 3 bin kişilik Muğla Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik Merkezleri ve çeşitli spor salonlarının ihaleleri yapılarak çalışmalara başlandı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, sportif yatırımlar için en büyük desteği Bakan Suat Kılıç’tan gördüklerini belirterek, “ Sayın bakanımız Suat Kılıç, Muğla’yı önemsiyor. Zaten bunun göstergesi de bayram tatilini Muğla’da geçirmesi” dedi.

Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden birisi olmasına karşın, spor yatırımlarında bugüne kadar yatarım yüzü görmeyen Muğla, tarihinin en büyük spor yatırımlarına kavuşuyor. Muğla’ya atandıktan sonra Muğla merkez ve ilçelerdeki eksikleri tek tek tespit eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Spor Bakanı Suat Kılıç’ın verdiği destek ile 13 yeni yatırım ile Muğla’nın spor tesisi alanındaki eksikliği büyük ölçüde tamamlanmış olacak.

3 bin kişilik salon

Muğla’nın hali hazırdaki kapalı spor salonunun uluslararası müsabakalar için yeterli olmaması nedeniyle Muğla’ya yeni ve 3 bin kişilik spor salonu yapılacak. 115x75 metre ebadındaki salon ihaleye çıktı. Kışla parkında yapılacak olan kapalı salonun yanı sıra, Yatağan’a 500, Bodrum Yalıkavak beldesine 250, Seydikemer’e 500, Fethiye’ye 2 bin, Kavaklıdere’ye 250, projesi tamamlanan ve dış cephe mimari giydirmesi yapılan, zemin etütleri ve diğer işlemleri tamamlanan Milas’a da kapalı spor salonu yapılacak. Bunun yanında Bodrum ve Marmaris’e de Bin’er kişilik spor salonu yapımı için proje çizimi devam ediyor.

Gençlik Merkezleri

Muğla ve ilçelerinin en büyük eksiklerinden birisi olan Gençlik merkezleri de yeni yatırımlar arasında yer alıyor. Muğla merkezde bulunan Gençlik Merkezi’nin yerine modern bir merkez yapılırken, Muğla merkez ile birlikte Fethiye, Bodrum ve Marmaris’e de gençlik merkezleri yapılacak.

Sahalar Genel Müdürlüğe devredildi

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İçmeler Belediyesi tarafından yaptırılan 4 futbol sahasının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini belirterek, “İçmeler’deki 4 adet futbol sahasında komple bir bakım yapılacak. Bu sahalar sentetik çim ile kaplanarak aydınlatma sistemi kurulacak. İçmeler’deki tesislerde yapılacak iyileştirmelerin ardından kış ve yaz dönemlerinde birçok takımımız burada kamp yapması sağlanacak” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.