Muğla’ya Rus turist akını

Yıllık üç milyon turisti ağırlayan Muğla bölgesinde Bodrum’da başlayıp Fethiye’de sona eren Mavi Yolculuğun önemli konaklama noktalarından Gökova Körfezi, Rus turistlerin akınına uğruyor. Son üç yılda yüzde 200 artış...

Muğla’ya Rus turist akını

Yıllık üç milyon turisti ağırlayan Muğla bölgesinde Bodrum’da başlayıp Fethiye’de sona eren Mavi Yolculuğun önemli konaklama noktalarından Gökova Körfezi, Rus turistlerin akınına uğruyor. Son üç yılda yüzde 200 artış gösteren Rus turistlerin tekne turları, Marmaris Çamlı köyündeki tekne sahiplerini ve Akyaka’daki Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin yüzünü güldürüyor.

Gökova Körfezinde tekne turuna çıkmak için Marmaris, Fethiye, Bodrum, Didim ve Kuşadası gibi ilçelerden tur acentaları ile gelen Rus turistler, Akyaka beldesinde sabah saat 10.00’da teknelere binerek akşam saat 17.00’de geri dönüyor. Bu süre içinde Kandilli koyunda başlayarak Sedir Adası, İncekum, Lacivert Adası ve Sualtı mağarasını geziyorlar. Koylarda mola veren teknelerden denize giren Rus turistler, Gökova Körfezi’nin mavi sularında doğa ile iç içe bir gün geçirirken, Gökova tekne turlarına Tantur, Teztur, Pegas, İnturist, Anex, ETS Tur, Jouly Tuor gibi tur acentaları her gün otobüslerle turist taşıyor. Günlük kişi başı 20-25 dolara Gökova tekne turuna çıkan Rus turistler, Sedir Adası başta olmak üzere koylara hayran kalıyor.

Akyaka’ya hayran kalıyorlar

Rus turistlerden Nina Chochiskvili, Kseniya Nepgmnayschaya, Marina Doozhirova ve evli çift Roman Polyakov ile Anastasiia Poliakova, Gökova körfezine hayran kaldıklarını belirterek, “İlk defa Gökova Körfezi tekne turuna katıldık. Denizi, kumu, koylar ve doğası bizi hayran bıraktı. Yolculuk boyunca çok iyi hizmet veriliyor. Sedir Adası ve koylar doğa harikası. Türkiye hakkında söylenenlerin tamamen yanlış olduğunu gördük. Türkler sıcak ve misafirperver insanlar. Önümüzdeki yıl tekrar tatil için Marmaris'e geleceğiz ve tekne turuna yine çıkacağız” dediler.

Tekne turu rağbet görüyor

Akyaka Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, Mayıs ayında başlayıp Ekim ayı sonuna kadar devam eden Gökova Körfezi tekne turlarına günlük 600-700 kişinin katıldığını belirterek şöyle konuştu: “Beş yıl önce sadece haftada bir iki gün yabancı turistlere tur düzenliyorduk. Şimdi haftanın her günü tur var. Kooperatifimize bağlı 9 tekne her gün tamamen doluyor. Sabah saat 10.00’da başlayan tur akşam saat 17.00’de sona eriyor. Tur boyunca Kandilli koyu, İncekum, Sedir adası Lacivert koy ve Sualtı Mağarası ziyaret ediliyor. Son yıllarda özellikle Rus turistlerde artış yaşandı. Rus turistler Sedir Adası ve Sualtı Mağarasına ilgi gösteriyor. Geçmişte mazot konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Devlet büyüklerimizin mazotta yaptıkları indirimle bu sıkıntıyı aştık.”

Geçen yıllarda sadece hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri haftada üç gün yabancı turistler için düzenlenen tekne turu, son iki yıldır haftanın her günü yapıldığını belirten Gümüş, “Gökova Körfezi mavi yolculuğun önemli noktalarından biri. Binlerce irili ufaklı koyun bulunduğu Gökova Körfezinde tur teknelerinin yanında özel tekneler de koylarda konaklayabiliyor” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.