“MUĞLA'YA HİZMET YAĞACAK”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar “büyükşehir yasası ve AK Partili belediyecilik anlayışının bir araya gelmesiyle Muğla ve ilçelerine hizmet yağacak. Muğla hizmet anlamında çağ...

“MUĞLA'YA HİZMET YAĞACAK”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar “büyükşehir yasası ve AK Partili belediyecilik anlayışının bir araya gelmesiyle Muğla ve ilçelerine hizmet yağacak. Muğla hizmet anlamında çağ atlayarak susadığı ve özlediği hizmetlere kavuşacak” dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mansur Harmandar seçim ziyaret ve çalışmalarını Bodrum ve çevresinde sürdürdü.

Harmandar, AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan ve partililer ilk olarak Gümüşlük Beldesi’nde pazaryerini ziyaret etti. Pazaryeri esnafını ziyaret eden Harmandar ve Yazgan, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Harmandar ve beraberindekiler pazaryeri ziyaretinin ardından Bodrum merkezde bulunan iş yerlerini gezdi. Güzergâhları üzerinde bulunan tüm esnafı ziyaret eden Harmandar iş yeri sahipleriyle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

“Bodrum üniversiteyi hak ediyor”

Ziyaretler sırasında konuşan Harmandar, Bodrum’un üniversiteyi hak eden bir potansiyelinin olduğunu söyleyerek, “Bodrum’da bir turizm fakültesi mutlaka yapılmalıdır. Hatta bence geç kalmış bir şeydir. Okul yapmak yeterli değil, modern okullar yapacağız, günümüzün teknolojisine uygun okullar yapacağız. Bizim çocuklarımız burada en güzel şekilde okuyacaklar ve mezun oldukları zaman dünyanın her yerinde iş bulabilir hale getireceğiz. İşsizlik diye bir şey kalmayacak” dedi.

“12 ay turizm mantığı yerleşecek”

Bodrum’u 12 ay boyunca daha çok gelir elde eden bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Harmandar, "Muğla’mızın ve tüm ilçelerimizin iklimi, arazileri, toprakları çok güzel. Bunları değerlendirmemiz gerekiyor. 12 ay boy hareketli olması gereken bir şehir artık yaz sezonuyla yetinmeyecek” diye konuştu.

"Köylünün sıkıntısını en iyi ben bilirim”

Harmandar ilk kez geldiği Pınarbelen Köyü’nü çok beğendiğini belirttiği ve sıcak karşılamalarından dolayı köylülere teşekkür ederken “Ben de bir köylüyüm, köyde yetişmiş biriyim. Köylülerin sıkıntılarından, çektikleri zahmetleri en iyi ben bilirim. Bu sorunlara en kısa zamanda çözüm getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Büyükşehir yasasını, köylere ve köylülere yeni imkân ve avantajlar sağlayacağını kaydeden Profesör Harmandar, “Büyükşehir Yasası, şehre verilen hizmetlerin köylere, köylülere ulaşmasını sağlayacak bir yasadır. Yasanın aleyhinde söylemler olabiliyor, bunlara inanmayın. Söz konusu Yasa, köylerin ve beldelerin lehine işleyecek bir yasadır. ‘Neler var bu yasanın içinde?’ derseniz, öncelikle, köyleri ilçelere, şehre taşıyan yolların Büyükşehir tarafından yapılmasını sağlayacak. Özellikle anayollarımız şehirlerarası yollarımızın standardında olacak. Köydeki kazanılmış haklarınız aynen devam edecek. Daha önceki tüm hak ve avantajlarınız, her türlü imkanlarınız, yine köylülerin lehine devam edecek. Muğla genelindeki belediyelerimizin gelirleri yüzde 100 artıyor. Yani iki katına çıkıyor. Dolayısıyla hizmet etme imkanımız da artıyor. Artık, köylü-şehirliye farklı hizmet gitmeyecek, aynı hizmet verilecek, aynı imkanlar sunulacak. Yollarımız daha güzel olacak, suyumuz olacak” şeklinde konuştu.

“İmar ve SİT sorunu çözülecek”

Muğla’nın genelinden en büyük ve en önemli sorunu imar ve sit sorunu olduğunu söyleyen Harmandar, “En büyük iki sorun bu. Bu iki sorun çözülmeden Muğla’da halkımızın gülmesi mümkün değil. El birliği ile bu sorun çözülebilir. Bu sorunların çözümünde Büyükşehir bir lokomotif görevi görebilir. Büyükşehir imkanlarıyla da yöremizin diğer sorunlarının da çözülebileceğini kanaatine ulaştım.”dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.