Muğla’ya dev Eğitim Kampüsü

Muğla’daki eğitim yatırımları konusunda basın mensupları ile bir araya gelen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Lise ve dengi okulları bir arada toplayan ‘Eğitim Kampüsü’ projesinde Muğla Merkez, Milas ve...

Muğla’ya dev Eğitim Kampüsü

Muğla’daki eğitim yatırımları konusunda basın mensupları ile bir araya gelen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Lise ve dengi okulları bir arada toplayan ‘Eğitim Kampüsü’ projesinde Muğla Merkez, Milas ve Bodrum’da proje ihale aşamasına gelindiğini açıkladı.

İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürleri ile Turizm Otelcilik ve Uygulama Okulunda basın mensupları ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, il genelinde 703 okulda 9 bin 594 öğretmenle 145 bin 673 öğrenciye eğitim ve öğretim verdiklerini açıkladı. Çınar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Kampüsü projesi kapsamında Merkez, Milas ve Bodrum ilçelerine üç etapta eğitim kampüsü yapılacağını belirterek, "1. etap Milas'ta yapılacak. Eğitim alanı Hazine arazisi olduğu için proje ihalesine çıkıldı. Milas’ta Bodrum Yolu üzerinde 180 dönüm hazine arazisi var. Muğla ve Bodrum'da da Orman Bölge Müdürlüğümüz'ün tahsis ettiği 200 dönümlük araziler var, fakat yönetmelik ve mevzuatta sıkıntılar oldu. Çalışmalarımızı hızlandırdık. Eğitim Kampüsü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile TOKİ evlerine kadar olan arazi eğitim alanı olarak ayrıldı. Buranın imarını ve çizimini hizmet alımıyla bir an önce yaparak bakanlığa göndereceğiz. Sanırım bir ay içinde proje ihalesine çıkılır. İkinci etaba burayı yetiştireceğiz. Üçüncü etap Bodrum'da yapılacak. Buralarda okul yapılmasından itibaren şehir içindeki bunalmışlığı, liseleri taşıyarak çözmüş olacağız. Bu okullarımızı da ilk ve ortaokullarımıza paylaştıracağız. Okul öncesi binaları da yaparak, 3 yaşından itibaren çocuklarımıza eğitim vereceğiz. Bunu da beş yıllık stratejik planımıza koyduk" dedi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.