Muğla’ya 50 milyon TL’lik tesis

Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçeleri ile bağlı belde ve köylerinin katı atıklarının edileceği tesisi yapacak firma ile belediyeler arasında protokol imzalandı. Tesis 50 milyon 500 bin TL’ye mal olacak.2005 yılından...

Muğla’ya 50 milyon TL’lik tesis

Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçeleri ile bağlı belde ve köylerinin katı atıklarının edileceği tesisi yapacak firma ile belediyeler arasında protokol imzalandı. Tesis 50 milyon 500 bin TL’ye mal olacak.

2005 yılından bu yana çalışmaları devam eden Muğla Entegre Katı Atık Yönetim Sistemi çalışmaları sonuçlandı ve ihaleyi alan firmalar ile Muğla, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere Belediyeleri arasında protokol imzalandı. 179 bin 623 kişiye hitap edecek tesis, Akkaya köyü Sarıotluk mevkiine yapılacak.

Muğla Katı Atık bertaraf tesisinin protokol törenine Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Belde Belediye başkanları ve firma yetkilileri katıldı. Tesis ile ilgili bilgi veren Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2005 yılında başlayan çalışmalarda nihai sonuca vardıklarını belirtti. Başkan Gürün, “Projenin bu safhaya kadar gelmesinde herkes büyük çaba harcadı. İlk başta Muğla Merkez, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçeleri ile bu ilçelere bağlı tüm beldeler tesisten yararlanacaktı. Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından daha önce tesisin hizmet vereceği nüfus 119 bin 882 iken, şimdi bu rakam 179 bin 623 kişiye çıktı. Tesisin yapılacağı alanın Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 2010 yılında tamamlandı. Akkaya köyü Sarıotluk mevkiinde 26 hektar alanın tescil işlemleri 2011 yılında, 16 hektar alanın da kamulaştırma işlemleri 2012 yılında tamamlandı. MUKAD-BİR (Muğla Düzenli Katı Atık Depo Yapma ve İşletme Birliği) olarak ilk ihaleyi 20 Ağustos tarihinde yapmıştık. Fakat ihale içimize sinmediği için iptal ettik ve ikinci ihaleyi yaptık. Bugün atılacak imzalar bir milattır. Bugün bu imzaları atanlar ile inşallah açılışında da birlikte oluruz” dedi.

Muğla Entegre Katı Atık Yönetimi Sisteminin maliyetinin 50 milyon 500 bin TL olduğu açıklanırken, tesis 4 kısımdan oluşuyor. 4 ilçenin faydalanacağı Katı atık Bertaraf Tesisi, Toplama ve Taşıma, Katı Atık Bertaraf Tesisinin kurulması, Katı Atık bertaraf tesisinin işletilmesi ve rehabilitasyon işleri kısımlarından oluşacak.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.