Muğla’ya 3 fakülte, 1 yüksekokul

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesine 3 yeni fakülte ile 1 de 4 yıllık yüksek okul açılması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı imzadan çıktı. Karara göre; Fethiye. Milas ve Menteşe’ye fakülte, Seydikemer ilçesine de...

Muğla’ya 3 fakülte, 1 yüksekokul

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesine 3 yeni fakülte ile 1 de 4 yıllık yüksek okul açılması ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı imzadan çıktı. Karara göre; Fethiye. Milas ve Menteşe’ye fakülte, Seydikemer ilçesine de 4 yıllık yüksek okul açılıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesine üç Fakülte ve bir Yüksekokul açılmasına yönelik Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararının ardından Bakanlar Kurulu da bu kararı onaylayarak Muğla 3 yeni Fakülte ve bir de 4 yıllık Yüksekokulu kazandı.

Bakanlar Kurulu’nun 24 Mayıs 2015 tarih ve 2015/7723 sayısı kararname ile Muğla’da Milas ilçesinde Milas Veterinerlik Fakültesi, Fethiye’de Fethiye Tarım Bilimleri Fakültesi, Menteşe’deki Sağlık Yüksek Okulu kapatılarak yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Muğla’nın yeni ilçesi Seydikemer ilçesine de 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açıldı. Seydikemer ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı ilk Yüksekokul açılırken, Milas ve Fethiye’de ikinci fakülteler açıldı.

Daha önce 15 olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Fakülte sayısı yeni açılan Fakülteler ile birlikte 18’e ulaştı. Yeni açılan Fakülte ve Yüksekokullara Dekan ve Müdür atamaları ile öğretim üyeleri atamalarının önümüzdeki süreçte atamalarının yapılacağı açıklanırken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, “Muğla’mıza üç fakülte ve bir Yüksek okul daha kazandırdık. Açılan Fakülte ve Yüksekokullar ilimizin gerçekten ihtiyacı olan birimler. Seydikemer ilçemiz Muğla’nın yeni ilçesi olması nedeniyle bu ilçemizdeki eğitim kurumu eksikliğini de giderdik. Seydikemer Yüksekokulu 4 yıllık olup, burada en kısa zamanda kadro ataması yapmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.