Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği kuruldu

Muğlaspor formasını giymiş dönemin sporcuları tarafından kurulan “Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği” faaliyetine başladı.Muğlaspor’un tarihinde belli dönemlerde forma giymiş olan dönemin sporcuları ve spor adamlarından...

Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği kuruldu

Muğlaspor formasını giymiş dönemin sporcuları tarafından kurulan “Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği” faaliyetine başladı.

Muğlaspor’un tarihinde belli dönemlerde forma giymiş olan dönemin sporcuları ve spor adamlarından oluşan “Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği” kuruluşunu tamamlayarak, faaliyetine başladı.

Dernek geçici yönetim kurulu, derneğin kuruluşuna ilişkin Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Abdurrahman uçar yaptığı açıklamada, Muğla’nın en önemli dinamiklerinden birisi olan Muğlaspor’un şanlı tarihinde belli dönemlerde forma giymiş olan dönemin sporcuları ve spor adamlarından oluşan Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği’nin kurulup, faaliyete geçtiğini belirtti.

Muğla’da faaliyet gösterecek olan derneğin kısa adının MUSFAD olduğunu ifade eden Abdurrahman Uçar, derneğin amacını şu sözlerle açıkladı:

“Muğlaspor futbol takımlarında oynamış, aynı duyguları yaşamış ve aynı heyecanı paylaşmış kişiler arasında var olan sevgi bağlarını kuvvetlendirmek ve devam ettirmek, edindiği bilgileri paylaşarak Muğlaspor Kulübü’nü seven insanları daha sık bir araya getirerek sosyal hayatta birbirlerine destek olmalarını sağlamak, sosyal projeler üretmek ve gelecek nesillere bu heyecanı aktarmak amacıyla kurulmuş bir dernektir. Derneğin spor ve sosyal alanlarda yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösterebilecek nitelikte oluşturulduğunu belirten Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muğlaspor’da profesyonel mukavele imzalamış veya amatör olup (A) takımın özel veya resmi takımında formasını giymiş, oynamış, altyapısında veya profesyonel futbol takımında antrenörlük yapmış fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve Mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan ve her gerçek ve tüzel kişi derneğimize üye olma hakkına sahiptir. Bunun için dernek başkanlığına yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, dernek yönetim kurulunca en çok 30 gün içinde karara bağlanacaktır. Bizler kendimizi tarihi başarılarla dolu olan Muğlaspor’umuza hizmet veren dönemin sporcuları olarak, gerek spor kulübümüz, gerekse Muğla’daki sportif faaliyetlerde birlik, beraberlik ve başarının elde edilmesi adına elimizi her zaman taşın altına sokmaya hazır olan gönüllüleriz.”

Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Abdurrahman Uçar, Mehmet Alpez, Raşit Biter, Afşin Ali Özgül, Ertan Tanyel, Sabri Çetin, Erdinç Pala, Faruk Ondu, Zülfikar Türedi, Neşet Palu ve Süleyman Akbulut.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.