Muğla’nın süper beyinleri

Muğla genelindeki üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrenciler için ilk defa açılan Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 60 öğrenci ile eğitime başladı.Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi...

Muğla’nın süper beyinleri

Muğla genelindeki üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrenciler için ilk defa açılan Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 60 öğrenci ile eğitime başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Muğla’da ilk defa bu yıl öğrenci kabul etti. Muğla genelinden yapılan testler sonrası seçilen 60 üstün zeka ve üstün yetenekli öğrenciye uzman öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.

İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıflardan okullarındaki öğretmenlerin genel zihinsel yetenek, müzik ve resim alanlarında aday göstermesi ve ardından devam eden seçim süreçleri sonrası tespit edilen üstün zekâlı ve üstün yetenekli öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezinde hem eğleniyorlar, hem de eğitim alıyorlar. Seçilen öğrenciler lise son sınıfa kadar Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim almaya hak kazanıyor.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Ayçin Ünal, merkez ve merkezde verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Ünal, “Öğrencilerimiz ile Fen, Teknoloji ve Mühendislik ve matematiğin bir araya getirdiği dersleri işliyoruz. Öğrencilerimizden bugünkü derslerinde çevre dostu bir yaşam alanı tasarlamalarını istedik. Bunun için mümkün olduğu kadar yağmur suyunun toprakla buluşmasının toprak ile buluşmayan yağmur suyu miktarını azaltmalarını istedik. Aynı zamanda proje yapılan alanlardan belli bir gelir kazanmalarını, bu gelirleri de çevre dostu projelere harcamalarını istedik.

Merkezde hem eğitim aldıklarını, hem de eğlendiklerini belirten öğrenciler, okullarında gördükleri derslerin dışında merkezde birlikte ve kolektif çalışma ile projeler ürettiklerini açıkladılar. Öğrenciler, “Bugünkü dersimizde yağmur sularının toprak ile buluşması ile ilgili proje çalışması yaptık. Çevre dostu projeler üretirken, aynı zamanda bunu ekonomiye dönüştürmeyi de planladık. Elde edilen ekonomik değer ile yine çevre dostu projeler üretmek istiyoruz” dediler.

Muğla’da ilk defa 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçen Muğla Bilim ve Sanat Merkezi TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulunda eğitim vermeye başladı. Merkez Müdürü Bekir Cevizci, okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi bir kurum olduğunu belirterek, “Bilim ve Sanat Merkezi 2016-2017 eğitim öğretim yılında faaliyete geçti. Merkezimizde 60 öğrencimiz var. Merkezimiz üstün yetenekli ve üstün zekâlı öğrencilere yönelik eğitim vermekte. Bu öğrencileri Milli Eğitim bakanlığımızın ve Üniversitelerimizin katkıları ile tespit ediyoruz. Genel zihinsel yetenek alanında başvuran öğrencileri zekâ testleri ile yetenek alanında başvuran öğrencilerimizi de üniversitelerdeki öğretim görevlilerinden oluşan komisyon ile tespit ederek bu öğrencilerimizi merkezimizde eğitim almaya hak kazanıyor. Merkezimizde 60 öğrencimiz var. Bunlardan 15’i merkez ilçe Menteşe’den, diğerleri de Muğla’nın diğer ilçelerinden geliyor. Merkezdeki öğrencilerimizi hafta içi, ilçelerimizden gelen öğrencilerimiz de hafta sonu eğitim alıyor” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.