Muğla’nın Kırsal Kalkınma Potansiyeli belirlendi

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülen projede İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi...

Muğla’nın Kırsal Kalkınma Potansiyeli belirlendi

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülen projede İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün de yer aldığı projenin çalıştayı yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte yürütülen Kırsal Kalkınma Potansiyelinin Belirlenmesi Projesi saha çalışması ve anket çalışması sonrası yapılan çalıştay, Üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi B Salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya Vali Yardımcıları, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Belediye yetkilileri ve İl Kültür Turizm Yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, birçok paydaş ve çiftçi katıldı. Seydikemer ve Ula İlçe Müdürleri ile teknik personeli kadın çiftçilerle çalıştaya katılım sağladılar.

Proje çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların sergisi ile açılan çalıştay, ilk olarak proje hakkında proje koordinatörü Prof. Dr. Muammer Tuna bilgi verdi ve açılış konuşmaları ile devam etti. Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Orman Mühendisi Yücel  Çağlar, Kırsal Kalkınma  ve Kırsal turizm Gönüllüsü Mustafa Bektaş, Boğatepe Köyü Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Isparta Güneykent Belediye Başkanı Fahreddin Gözgün  yapılan örnek çalışmalardan bahsederek kırsal kalkınma ve kırsal turizm konularında soruları cevaplandırdılar.

roje paydaşlarının çalışmalar ve proje hakkında konuşma yaptıkları çalıştayda İl Müdürlüğünden Dr. Songül Topal bilgi verdi, soruları cevaplandırdı. Gün boyu devam eden çalıştayın verimli geçtiği gözlendi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.