Muğla’nın kalkınması için 3T gerekli

Marmaris ilçesinde görev yapan basın mensupları ile buluşan Vali Amir Çiçek, Muğla’nın ilçeleri ile birlikte dinamik ve üreten bir il olduğunu vurgulayarak, Muğla’nın kalkınması için 3T’nin (Turizm,Tarım, Ticaret) üzerinde...

Muğla’nın kalkınması için 3T gerekli

Marmaris ilçesinde görev yapan basın mensupları ile buluşan Vali Amir Çiçek, Muğla’nın ilçeleri ile birlikte dinamik ve üreten bir il olduğunu vurgulayarak, Muğla’nın kalkınması için 3T’nin (Turizm,Tarım, Ticaret) üzerinde ısrarla durulması gerektiğini söyledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Polisevi’nde 2014 yılını değerlendirmek üzere düzenlenen kahvaltı programında Marmaris’te görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

Vali Çiçek’e Muğla Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcıları Kamil Köten ve Fatih Ürkmezer,  Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel,  daire müdürleri, ilçe müdürleri ve oda başkanları eşlik etti.

Toplantıda yaptığı açıklamada Muğla’nın ilçeleri ile birlikte hem nüfusu hem de gelirleri artan dinamik ve üreten bir il olduğunu belirten Vali Çiçek: “ Marmaris, hem Türkiye’mize hem de ilimize önemli ölçüde katma değer sağlayan bir ilçe. Marmaris’in geçmiş yıllardan bugüne kadar taşınan doğal zenginliği, denizi, güneşi, kumu, limanı ve ormanını daha güzel hale getirirsek katma değeri daha çok arttırırız” ifadelerini kullandı.

Muğla’nın ilçeleri ile birlikte turizm sektöründe 2014 yılında artış sağladığına dikkat çeken Vali Çiçek: “Bir turistin tatilini geçirdiği sürede ilimize bıraktığı en önemli şey ekonomik değerdir. Bu da Muğla’nın ilçeleri dahil her yerinde huzur ve güvenin olması, hizmetteki kalitenin iyi olması, ev sahipliğinin iyi yapılmasına bağlıdır. Marmaris’te vatandaşlarımızın hem yerli hem de yabancı turistlere sadece ticari gözle bakmamaları onlara ev sahibi gibi davranmaları turistlerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlıyor. Bu da turizmin gelişmesi için olumlu bir etki yaratıyor” diye konuştu.

Toplantıda hanutçulukla mücadeleye de değinen Vali Çiçek, yapılan etkin çalışmalarla hanutçuluğun asgari düzeye indiğini, vatandaşı rahatsız eden ve huzuru bozan konularda mücadelenin gece gündüz devam ettiğini belirtti.

Kıyı, milli park ve arkeolojik sit alanlarını koruyarak, kıyı planlarını yaparak turizme kazandırılmasının önemine dikkat çeken Vali Çiçek, çevreyi koruyarak hem il genelinde hem de Türkiye’de turizm gelirlerinin arttırılabileceğini vurguladı.

Muğla’nın gelişmesi için 3T’nin (Turizm, Tarım ve Ticaret) üzerinde durulması gerektiğini söyleyen Vali Çiçek: “ Bu 3T’yi iyi uygularsak turizm sezonunu 12 aya yayma hedefimizi de gerçekleştirmiş oluruz. Böylelikle kişi başına düşen milli geliri arttırır, mutlu birey huzurlu bir toplum yaratabiliriz. Marmaris’te turizmi canlandıracak faaliyetler yapmamız gerekiyor. Marmaris Milli Parkımızı turizm faaliyetleri içine daha fazla nasıl katabiliriz bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Vali Çiçek, şunları ekledi:

“Diğer yandan Marmaris’te arıcılık çok önemli. Çam balının pazarlanması için ARGE çalışmalarına da çok önem veriyorum. Eğitim kampüsü ve hastanenin yapımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ayrıca sağlık turizminin ilimizde yaygınlaştırılması ve pilot uygulama yapılması için hep birlikte çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Gelişimi, inovasyonu gerektiren ne varsa STK, üniversite, yerel yönetim, siyasiler hep birlikte ortak akılla hareket ederek birlikte yaparsak başarı sağlarız.”

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.