Muğla’nın Kadın Değerleri kitaplaşıyor
Muğla’da son 100 yılda Muğla’ya gönül veren, Muğla’da iz bırakan 100 kadın bir kitapta toplanıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) işbirliğinde...
Muğla’da son 100 yılda Muğla’ya gönül veren, Muğla’da iz bırakan 100 kadın bir kitapta toplanıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) işbirliğinde 100 yılda Muğla’ya değer katan ve emek veren kadınlar Türkiye’de kamusal anlamda yapılan ilk çalışma olduğu açıklandı.
‘100 yılda 100 kadın projesi’ tanıtım toplantısında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, kadınların sadece zor günlerde başvurulan kişiler olmaması gerektiğini söyledi. Rektör Harmandar, “1913 yılından 2013 yılına kadar Muğla’da kadınlarımızın hangi konularda öncülük yapmış bunları ortaya koyacağız. Muğla’ya her anlamda hizmet veren kadınlarımızı bilmemiz ve ortaya çıkarmamız açısından önemli bir çalışma olacak. Sonuçta ortaya bir eser çıkaracağız. Bu eseri kitaplaştırarak Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz” dedi.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, 100 yılda 100 kadın projesinin 1 Temmuz’da başlayan başvuru tarihinin 1 Ekim 2013 tarihinde sona ereceğini belirti. Yılmaz, “Proje ile, 100 yıllık süreçte Muğla’ya emek veren, Muğla’nın adını duyuran kadınlara ait silinmiş izlerin ya da gizlenmiş konuların bu güne taşınması, Muğla kent tarihine, bugünkü ve gelecek kuşaklara belge oluşturan ve kente katkı sağlayanlara saygı ödevinin yerine getirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
KAGİK üyesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Balcı kurumsal anlamda Türkiye’de yapılan ilk çalışma olduğunu söyledi. Balcı, “Umarım bu çalışma tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.
Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.