Muğla’nın günlük çöpü 7 kat arttı

Muğla il genelinde günlük bertaraf edilen atık miktarının 260 ton iken, bu oranın 4 günlük bayram tatili süresince 7 kat artarak, günlük Bin 750 ton atığın bertaraf edildiği açıklandı.Haber MerkeziTürkiye’nin en önemli...

Muğla’nın günlük çöpü 7 kat arttı

Muğla il genelinde günlük bertaraf edilen atık miktarının 260 ton iken, bu oranın 4 günlük bayram tatili süresince 7 kat artarak, günlük Bin 750 ton atığın bertaraf edildiği açıklandı.

Haber Merkezi

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla 4 günlük bayram tatili süresince milyonlarca yerli turistti ağırladı. Özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Ula’nın Akyaka Mahallesinde nüfus oranı arttı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce Muğla il genelinde günlük bertaraf edilen atık miktarının 260 ton iken, bu oranın 4 günlük bayram tatili süresince 7 kat artarak, günlük Bin 750 ton atığın bertaraf edildiği açıklandı.

Muğla il genelinde çöplerin toplanması ve depolama alanına taşınması işlemi kanunlarla ilçe belediyelerine verilmiş durumda. İlçe belediyelerinin topladığı evsel atıklar, ilçe belediyeleri tarafından katı atık transfer istasyonlarına veya katı atık düzenli depolama sahalarına getiriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İlçe belediyelerinin toplayarak taşımış olduğu katı atıklar Muğla Büyükşehir Belediyesine ait katı atık düzenleme tesislerinde bertarafı sağlanarak ekonomiye kazandırılmakta. Ortaya çıkan metan gazından kurulu olan 5 adet biyokütle tesisinden elektrik üretilirken, çıkan gazların salınımını engelleyerek iklim değişikliği engelleme çalışmalarımız ile Muğla’mızın yeşilini, mavisini koruyoruz. Yeşili ve maviyi gelecek nesillere bırakmak için bu konuda ki çalışmalarımız devam ediliyor” denildi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.