MUĞLANIN EN BÜYÜK NOEL PAZARI KÖYCEĞİZ’DE GERÇEKLEŞTİ

Muğla yöresinde yaşayan yabancılar derneği tarafından her yıl kurulan Noel pazarının bu 4 üncüsü yapıldı.Bölgenin en büyük pazarı olma özelliğini koruyan pazarı 20 bin yerli ve yabancı ziyaretçisini Köyceğiz kordonunda...

MUĞLANIN EN BÜYÜK NOEL PAZARI KÖYCEĞİZ’DE GERÇEKLEŞTİ

Muğla yöresinde yaşayan yabancılar derneği tarafından her yıl kurulan Noel pazarının bu 4 üncüsü yapıldı.

Bölgenin en büyük pazarı olma özelliğini koruyan pazarı 20 bin yerli ve yabancı ziyaretçisini Köyceğiz kordonunda kurulan Pazar yerinde ağırladı. Havanında açık olmasını fırsat bilen Muğla ve ilçelerinde yaşayan hatta çevre illerden de katılan yabancılar şenlik havasında geçen ve Pazar içerisinde her saat farklı etkinlikler yaparak Noel bayramı için hazırlıklarını ve hediyelerini aldılar. Yerleşik yabancıların açtığı stantlara yerli halkında ilgisi bir hayli fazla oldu.

Saat 12.00'yi bulduğunda Noel anne ve baba şehir turu yaptıktan sonra pazarı ziyarete gelip tüm stantları dolaştıktan sonra kendileri için yapılmış Noel babanın evinde çocuklara hediye vererek ziyaretçilerin yoğun fotoğraf çektirme isteğini tek tek yerine getirdi. ,

Pazar içerisinde hediyelik eşyalardan çok stantların çeşitliği ve Noel için satıcıların giysileri ve tanıtım için dağıtılan hediyeler dikkat çekti birçok kuruluşunda standının olduğu yerel ve organik ürün stantları da ilgi gördü.

Noel pazarında sağlık bakanlığı ve göç idaresi başkanlığının yabancı sağlık ve hukuki hakları hakkında bilgi verirken Türk hava kurumu genç kanatlar paraşüt gösterisi ve Marmaris özel ahu hastanesi çalışanları da ilk yardım ve AKUT işbirliği ile kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Noel pazarında hediyelik eşyaların yanında yerel ve organik ürün satanları büyük ilgi gördü. Birbirinden lezzetli yerli ve yabancıların ev hanımlarının yaptığı ürünler kapışıldı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.