Muğla’nın en büyük camisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Alanı içinde yapımı devam eden Muğla’nın tek çift minareli camisi 2014 yılında tamamlanacak.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampüs alanında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından...

Muğla’nın en büyük camisi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kampüs Alanı içinde yapımı devam eden Muğla’nın tek çift minareli camisi 2014 yılında tamamlanacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampüs alanında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapımı devam eden yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli ve çift minareli caminin 2014 yılının Haziran veya temmuz aylarında tamamlanarak ibadete açılması bekleniyor. Nisan ayında temeli atılan camide iki adet asansör bulunuyor.

Yaklaşık 30 bin civarında öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki öğrencilerin Muğla Müftülüğüne talebi doğrultusunda yapımı başlanan cami inşaatının şu ana kadar yüzde 55’lik bölümü tamamlandı. Caminin minareleri ve kaba inşaatının tamamı biterken, alçı kaplama, dış cephe mermer kaplama ve cami içinde klimaların takılması tamamlandı. Cami inşaatı ile ilgili olarak ilk etapta Diyanet İşleri Başkanlığından 800 bin TL gönderildi. Caminin tamamlanması için yaklaşık 3 milyon 500 bin TL harcama yapılması bekleniyor.

Muğla’nın çift minareli ve en büyük kapasiteli camisinin tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşların maddi desteğine ihtiyacı bulunuyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, üniversite öğrencileri tarafından yoğun talep sonrası Muğla İl müftülüğünün cami ile ilgili başlattığı çalışma sonrası inşaatın başladığını söyledi. Erdil, “Cami inşaatı devam ediyor. 2014 yılının Haziran veya Temmuz aylarında tamamlanarak ibadete açılmasını bekliyoruz. Üniversitemiz öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor ve dini vecibelerini yetine getirmek isteyen öğrencilerimiz ve personelimiz kampüs içindeki camiden yararlanacak” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampüs alanı içinde yapımı devam eden Cami, kütüphanesi ve çok amaçlı üniteleri ile öğrencilerin kültür, sanat ve eğitim çalışmalarına katkı yapması ve 24 saat açık bulunacağı açıklandı.

Bu haber toplam 332 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.