Muğla’nın değerleri ortaya çıkarılacak

Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Eğitim, Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Muğla Değerleri Sempozyumu” başladı. 2 gün sürecek sempozyumda 60 bildiri sunulacak.Muğla’nın...

Muğla’nın değerleri ortaya çıkarılacak

Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Eğitim, Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Muğla Değerleri Sempozyumu” başladı. 2 gün sürecek sempozyumda 60 bildiri sunulacak.

Muğla’nın yer altındaki ve yer üstündeki maddi ve manevi değerlerinin ortaya çıkarılmasını amaçlayan ‘Muğla Değerleri Sempozyumu’ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi A salonunda başladı. Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Eğitim, Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV) tarafından düzenlenen Sempozyumuna Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Belediye Başkanı Osman Gürün, MEÇEV Başkanı İsmail Baykal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Kamil Özer, Rektör vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan MEÇEV Başkanı İsmail Baykal, temel amacın Muğla’nın her alanda kalkınmış bir il olmasının amaçlandığını belirterek, “Bu tür Sempozyumları önemsiyoruz. İlimizin değerlerinin tek tek ortaya çıkarılıp, gelecek kuşaklara aktarılması en büyük dileğimiz” dedi. MSK Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ise, Muğla’nın çok büyük değerlere sahip bir il olduğunun altını çizerek, bu değerlerin ortaya konulması açısından Sempozyumun önemli olduğunu belirtti.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, Türkiye’nin 81 ilinde Üniversite olduğunu belirterek, “Bu üniversiteler özellikle yerel değerlerin ortaya çıkarılıp evrensele taşınmasına katkı sağlaması gerekir. Bu tür Sempozyumlar arttırılarak devam etmeli. Çok büyük değerler üzerinde oturuyoruz ve yaşıyoruz. Bu değerlerin gelecek kuşaklara taşınması gerekiyor. Onun içindir ki, bu tür Sempozyumlar önem kazanıyor. Bu Sempozyumda ortaya çıkacak değerler, önümüzdeki yıllarda, Fakülteler ve Yüksek okullar için birer araştırma konusu olabilir” dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla’nın mevcut değerlerinin dışında henüz keşfedilmemiş değerlerinin bulunduğunu ifade ederken, bu Sempozyumun bu değerlerin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Sempozyumun Muğla’nın farklılaşmasına katkı sağlayacağını belirten Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, “Muğla’nın mevcut değerleri var ve bu değerler yaşatılmaya çalışılıyor. Muhteşem bir değerler dünyasının üzerinde yaşıyoruz. 4 bin yıllık bir geçmişe sahip maddi ve manevi değerlerimiz var. Muğla’nın hem altında, hem de üstünde önemli değerlerimiz var. Bir de miras aldığımız değerlerimiz var. İki gün sürecek Sempozyumunda Muğla geleceği ile ilgili çok sayıda değerlerin ortaya çıkacağını umuyorum” dedi.

Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından Milas Çomakdağ kadınlarının giyimlerini konu alan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.