Muğla’nın Canlı Hayvan Üretim Değeri düşük

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2013 yılında Ege Bölgesi’nde Canlı Hayvan Üretim Değeri’nin 1.3 milyar TL ile Afyon ili en düşük üretim değerinin ise 473 milyon TL ile Muğla olduğu açıklandı.Türkiye...

Muğla’nın Canlı Hayvan Üretim Değeri düşük

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2013 yılında Ege Bölgesi’nde Canlı Hayvan Üretim Değeri’nin 1.3 milyar TL ile Afyon ili en düşük üretim değerinin ise 473 milyon TL ile Muğla olduğu açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2013 yılında Afyonkarahisar’ın canlı hayvan üretim değerinin 1,3 milyar TL olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, canlı hayvan üretim ile ilgili yıllık verilerinin internet üzerinden, elektronik ortamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe Tarım Müdürlükleri aracılığıyla derlendiği kaydedildi. 2013 yılı verilerine bakıldığında, Türkiye’nin canlı hayvan üretim değerinin bir önceki yıla göre yüzde 9,3 azalarak yaklaşık 57,7 milyar TL’ye düştüğü vurgulanarak, “2013 yılında Afyonkarahisar’ın canlı hayvan üretim değeri, bir önceki yıla göre yüzde 7,8 azalış göstererek 1,3 milyar TL’ye düşmüştür. Afyonkarahisar, bu değerle en yüksek canlı hayvan üretim değerine sahip 8’nci kent konumundadır. Afyonkarahisar canlı hayvan üretim değerinin Türkiye canlı hayvan üretim değeri içindeki payı ise yüzde 2,3’dür. 2012 yılında Afyonkarahisar’da 2 bin68 TL olan kişi başına canlı hayvan üretim değeri 2013 yılında yüzde 7,8 azalış göstererek bin 898 TL’ye düşmüştür. Afyonkarahisar diğer kentler ile kıyaslandığında kişi başına canlı hayvan üretim değeri en yüksek olan 22’nci kent konumundadır. 2013 yılında Ege Bölgesi kentleri arasında canlı hayvan üretim değeri en yüksek olan kent 2,2 miyar TL ile İzmir olurken en düşük kent ise 473 milyon TL ile Muğla’dır. Afyonkarahisar, Ege Bölgesi kentleri arasında İzmir’den sonra en yüksek canlı hayvan üretim değerine sahip 2’nci kent konumundadır. Afyonkarahisar canlı hayvan üretim değerinin Ege Bölgesi’nin canlı hayvan üretim değeri içindeki payı yüzde 15,6’dır” denildi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.