Muğla’nın Acil Durum Müdahale Anlayışı gelişiyor

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı yazılı bir açıklama ile Muğla ilinin acil durum müdahale anlayışının kısa sürede büyük gelişme yaşandığını vurguladı. Muğla İlinin Acil Durum Müdahale Anlayışı çalışmaları...

Muğla’nın Acil Durum Müdahale Anlayışı gelişiyor

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı yazılı bir açıklama ile Muğla ilinin acil durum müdahale anlayışının kısa sürede büyük gelişme yaşandığını vurguladı. Muğla İlinin Acil Durum Müdahale Anlayışı çalışmaları ve çalıştay sürecinin başladığını bildiren Vali Çiçek; “Kamuoyunca bilindiği üzere İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından, 112 Acil Çağrı Merkezi açılışında “Muğla 112 Acil Çağrı Merkezimizin kısa sürede kat ettiği mesafe takdirle karşılanmış ve Muğla olarak daha iyi bir acil yardım anlayışı ile hareket ederek ülkemizde hızlı, doğru ve yerinde hizmet veren en iyi il olması gerektiği “ ifade edilmiştir.

112 Acil Çağrı Merkezi sekreteryasında , Muğla ili özelinde yaklaşık 2 ay kadar sürecek olan, sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı “ vatandaşımızın acil yardıma ihtiyaç duyduğu andan , esenliğe kavuştuğu ve gerekli yardım ve desteği aldığı zamana” kadar olan sürecin yürütülmesinde ki sorunların tespiti, giderilmesi, kurumların birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi, kurumlarımızın zayıf yanlarının giderilmesi, birlikte vakalara müdahale şartlarının oluşturulması amacıyla “Muğla İli Acil Müdahale Anlayışı” çalışmaları ve çalıştayı için süreç işlemeye başlamıştır.” Dedi.

Çalıştay 5 aşamada

Çalıştayın 5 aşamada gerçekleştirileceğini belirten Vali Çiçek şunları ekledi: “Söz konusu çalışmada Acil Çağrı Merkezinde görev yapan Sağlık, Jandarma, AFAD, Emniyet, Orman, Sahil Güvenlik, İtfaiye ve Doğa Koruma Milli Parklar kurumlarının yanı sıra Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kurumlarımızın birlikte çalıştıkları STK’ ların yer alması hedeflenmiştir.

5 Aşamada gerçekleştirilecek olan çalıştayın ilimiz özelinde vatandaşlarımızın acil durumlarının en kısa sürede ve etkin olarak giderilmesine fayda sağlayacağını ve ülkemizde örnek bir çalışma olmasını temenni ediyor, çalışmada görev alacak kurumlarımıza ve personeline başarılar diliyorum.”

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.