Muğla’nın 2020 YKS yıldızları ödüllendirildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Muğla’da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen törenle 4 branşta ilk bine giren 11öğrenci...

Muğla’nın 2020 YKS yıldızları ödüllendirildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Muğla’da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen törenle 4 branşta ilk bine giren 11öğrenci ödüllendirildi.

Sinem Karakaya

YKS’de dereceye giren Muğlalı öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen törende 4 branşta ilk bine giren 11öğrenci ödüllendirildi.

Ödül töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Şube Müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre yaptığı konuşmada Muğla’nın YKS’deki başarı seviyesine değinerek, “2019-2020 eğitim öğretim yılında 139 ortaöğretim kurumunda 12. sınıftan 8919 öğrenci mezun oldu.  8120 öğrenci Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girdi. 6917 öğrenci ise, Alan Yeterlilik Testi'ne  (AYT) girdi. Hem TYT hem de AYT’de %75-%80 başarı sağladık. Türkiye sıralamasında ilk bin, beş bin ve on binlik dilimlerde öğrencilerimizin başarıları artarak devam ediyor” dedi.

“BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”

Başarının bir ekip işi olduğuna vurgu yapan Töre, “Burada tüm ekibime teşekkür ediyorum. Çünkü bu başarı biliyorsunuz tesadüf değildir. Başarı bir ekip çalışmasıdır. Ekibin birlikte koordineli olarak iş yapmasıyla başarı elde edilir. Bu başarının tabii ki en büyük sırrı, eğitimin en güçlü basamaklarından olan anne babalarımızın bize vermiş olduğu katkılardır.  Şu anda anne babalarımıza bakarken onların duygularını yüreğimde hissedebiliyorum. Akademik başarısı yüksek evlat yetiştirirken onları hayatı hazırlarken değerlerle donatılmış, insani ve evrensel değerleri daha üst derecede olan çocuklarımızı Muğla'dan Türkiye'nin en elite üniversitelerine yollamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Geleceğimizi imar ve inşa edecek gençlerimize, hayat boyu başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Muğla’da Türkiye geneli ilk bine giren 1 sayısal, 3 eşit ağırlık, 4 sözel, 3 de yabancı dil alanında toplam 11 öğrenciye, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Öğrencilerin başarı hikâyelerinin de yer aldığı ödül töreni duygulu anlara sahne oldu.

Tören, toplu fotoğraf çekimi ve kokteylle son buldu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.