Muğlalı okçunun büyük başarısı

Muğlalı Milli Okçu Yeşim Bostan, Milli Takım forması ile ilk kez katıldığı dünya şampiyonasında taktım olarak Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşadı.Okçuluk sporunda Türkiye’nin gözde ili haline gelen Muğla’dan salon okçuluk...

Muğlalı okçunun büyük başarısı

Muğlalı Milli Okçu Yeşim Bostan, Milli Takım forması ile ilk kez katıldığı dünya şampiyonasında taktım olarak Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Okçuluk sporunda Türkiye’nin gözde ili haline gelen Muğla’dan salon okçuluk dünya şampiyonu çıktı. İlk defa milli takım forması giyen Muğlalı Yeşim Bostan, Fransa’da gerçekleştirilen salon okçuluk dünya şampiyonasında takım halinde dünya şampiyonluğu elde etti.

24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Nimes kentinde yapılan Salon Dünya Okçuluk şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden sporculardan birisi olan Muğla Gençlikspor Kulübü sporcusu Yeşim Bostan, 3 kişinin yer aldığı milli takımız ile şampiyonaya katıldı. Şampiyonada geçen yılın şampiyonu Rusya’yı yarı finalde 232-230 yenen milliler, finalde ABD’yi 225-224 yenerek altın madalya kazandı. Üç kişilik Milli takım kadrosunda yer alan Muğlalı Yeşim Bostan, 2 yıldır okçuluk sporu ile uğraşırken, ilk milli yarışmasında dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Türkiye’de üç kez Türkiye şampiyonluğu bulunan Yeşim Bostan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, antrenörü Tahir Karataş ve babası ile birlikte Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

İlk defa Milli takım forması ile uluslararası bir organizasyona katıldığını belirten 18 yaşındaki Yeşim Bostan, “Türkiye’de daha önce üç kez Türkiye şampiyonu olmuştum. Fakat Milli takım forması ile ilk defa katıldığım bir dünya şampiyonasında üç kişilik Milli takım arkadaşım ile Dünya şampiyonu olduk ve altın madalya kazandım. 2 Yıldır Muğla Gençlikspor Kulübü bünyesinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Başarımda katkısı olana herkese teşekkür ederim” dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Balon okçuluk Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanan ve dünya şampiyonu olan Yeşim Bostan’ı kutlayarak, “Ay Yıldızlı bayrağımızı Fransa’da dalgalandırdığınız için teşekkür ederim. Okçuluk sporunda Muğla’da son yıllarda çok iyi gelişmeler yaşanıyor. Özellikle minikler ve gençlerin son yıllarda elde ettikleri başarılar bizleri mutlu ediyor. Bunun semeresini Milli takımlarımızda görmeye başladık. Önemli olan hangi takım olduğu değil, başarılı olmak” dedi.

Salon Okçuluk Dünya şampiyonu olan Muğlalı Yeşim Bostan’a Vali Mustafa Hakan Güvençer başarısının devamını dilerken, çeyrek altın ile ödüllendirdi. Ayrıca satranç ve eşofman takımı hediye etti.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.