Muğlalı işadamlarının Berlin ziyareti

MUTSO heyeti, iş gezisi ve ITB fuar ziyareti kapsamında, Berlin’de ikili temaslar ve güreşmelerde bulundular.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 6-9 Mart tarihleri Berlin İş Gezisi ve ardından Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret...

Muğlalı işadamlarının Berlin ziyareti

MUTSO heyeti, iş gezisi ve ITB fuar ziyareti kapsamında, Berlin’de ikili temaslar ve güreşmelerde bulundular.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 6-9 Mart tarihleri Berlin İş Gezisi ve ardından Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret etti. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK)’nı ziyaret eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil önderliğindeki heyeti TD-IHK adına Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Kaya karşıladı.

Görüşme esnasında TD-IHK Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde kurulmuş olan ve MUTSO’nun da üyesi olduğu TD-IHK hakkında bilgi verdi. MUTSO’nun ziyaretinden memnun olduklarını ve her yıl Türkiye'ye gerçekleştirdikleri iki ziyaret olduğunu ifade eden Kaya, 2015 yılında gerçekleştirecekleri iki ziyaretten birini mutlaka Muğla iline ve MUTSO’ya yapmak istediklerini, bu konuda çalışma başlatacaklarını kaydetti. Kaya ayrıca, Türkiye’den Almanya’yı ziyaret edecek işadamları ile ilgili vize kolaylıkları sağlanması için de girişimlerini sürdürdüklerini söyledi.

MUTSO olarak, TOBB çatısı altında Akredite Oda olarak faaliyetlerin sürdürülmekte olduğunu belirten Mehmet Dişçigil, MUTSO’nun üyelerine verdiği hizmetler hakkında Bahattin Kaya’ya bilgi verdi. Heyetin Berlin’i ziyaret amacı, Karia Yolu ve Berlin ITB Fuarı’nı da içeren bilgilendirmenin ardından, heyette yer alan işadamları, kendileri, firmaları ve iştigal konuları hakkında bilgi verdi.

TDU ziyareti gerçekleştiİkinci nokta olarak, Berlin Türk-Alman İşadamları Birliği (TDU)’ni ziyaret eden heyet, TDU Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kaplan ve beraberindeki heyet ile görüşmelerde bulundu. TDU ile ilgili bilgiler veren Remzi Kaplan, TDU’nun, 1996 yılında 28 Berlinli işadamı tarafından kurulmuş olduğunu, bugün 280 üyesinin bulunduğunu ifade etti. Kaplan, üyelerinin yüzde 15’ini bayanların oluşturduğunu, TDU üyelerinin küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşmakta olup, Berlin’de hemen hemen bütün dallarda faaliyette bulunduklarını açıkladı.

Başkan Kaplan’ın ardından, MUTSO hakkında genel bilgiler veren Mehmet Dişçigil, Muğla'nın turizm potansiyelinin yurtdışında tanıtımına katkıda bulunabilmek amacıyla ITB Berlin Fuarı’nı ziyaret etmek üzere Berlin’de bulunulduğunu; bu konuda Almanya’da faaliyet gösteren Türk-Alman İşadamları Birlik, Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da tanıtıma katkıda bulunmasının faydalı olacağını ifade etti.

ITB Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret eden heyet, Alman Seyahat Acentalar Birliği (DRV)’nin standını ziyaret etti ve DRV Başkanı Jürgen Büchy ile görüştü. Görüşme sırasında, konuşan Dişçigil, Başkan Büchy’e, Muğla ve MUTSO hakkında bilgiler verdi. Ardından, MUTSO’nun hayata geçirmiş olduğu Karia Yolu hakkında bilgilendirme yapan Dişçigil, Karia Yolu tanıtım kitapçığı ve haritalarını takdim etti.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.