Muğlalı işadamları Macaristan yolcusu

MUTSO Başkanı Karakuş Macaristan Başkonsolosu’nu ziyaret etti. Görüşmede alınan kararla, ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Muğlalı işadamlarından oluşturulacak bir heyet, Mayıs ayı sonunda Macaristan’a gidecek.Muğla...

Muğlalı işadamları Macaristan yolcusu

MUTSO Başkanı Karakuş Macaristan Başkonsolosu’nu ziyaret etti. Görüşmede alınan kararla, ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Muğlalı işadamlarından oluşturulacak bir heyet, Mayıs ayı sonunda Macaristan’a gidecek.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Macaristan Başkonsolosu Gabor Kiss’i makamında ziyaret etti.

Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ın 10 Mart Pazartesi günü Odamızı ziyaret etmesinin ardından programlanan Konsolosluk ziyaretinde, Türkiye-Macaristan ticari ilişkilerinin geliştirilmesi adına Muğla ile yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Macaristan Başkonsolosu Gabor Kiss, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’ın gerçekleştirdiği görüşmede, vize işlemleri ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından, Muğlalı işadamlarından oluşturulacak bir heyet ile Macaristan’a iş gezisi planlanmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda, Macaristan’ın üst düzey yetkililerinin katılacağı heyet, Muğla’da Macaristan ile ticaret yapmak isteyen firma temsilcilerinden oluşturulacak heyetin, Macaristan işadamları ile birebir görüşme imkanı sağlayacak organizasyonlar düzenleyecek.

Macaristan’ın ihracat payını 2 milyar dolardan 5 milyar dolara çıkarmak istemesi gerekçesiyle, heyetler arasında gerçekleştirilecek tüm kontaklar Macaristan Konsolosluğu tarafından organize edilecek.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.