Muğlalı Hokeyciler Türkiye 4’üncüsü

Tıpkı ülkemizde olduğu gibi Muğla’da da sporun futbol branşına büyük katkılar ve yatırımlar gerçekleşirken ne yazık ki diğer branşlara istenen katkı ve ödenek sağlanmıyor. Buna rağmen Muğlalı sporcular çeşitli branşlarda...

Muğlalı Hokeyciler Türkiye 4’üncüsü

Tıpkı ülkemizde olduğu gibi Muğla’da da sporun futbol branşına büyük katkılar ve yatırımlar gerçekleşirken ne yazık ki diğer branşlara istenen katkı ve ödenek sağlanmıyor. Buna rağmen Muğlalı sporcular çeşitli branşlarda ulusal ve uluslar arası önemli başarı ve derecelerin altına imza atıyor. Bunlardan birisi de İl Özel İdare Hokey Takımı.

Muğla İl Özel İdare Spor Kulübü Bayan Hokey Takımı sporcularının oluşturduğu Muğla İl Karması Hokey Takımı Bayanlarda 16, Erkeklerde 18 takımıın ter döktüğü ve Türk Hokey tarihine rekor katılımıyla adını yazdıran 18 yaşaltı açık alan hokeyi Türkiye  şampiyonasında Türkiye 4.sü oldu.

İlk turda Konya Büyükşehir Belediyespor’u 2-0, Diyarbakır Emniyet Spor’u 16-0, Diyarbakır  Gençlik Spor Kulübü’nü 6-1 yenerek çeyrek finale grup birincisi olan yükselen Muğla ve Ege Bölgesi’nin tek bayan hokey takımı olan Muğla ekibi çeyrek finalde geçen senenin şampiyonu Malatya Anadolu Ateşi SK. nü 1-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı final grubunu 4. olarak bitiren ekip Türkiye 4.lüğü kupasını kazandı. Takımın kalecisi Meltem Çelik ise turnuvaya katılan antrenörlerin oylarıyla 18 yaşaltı kategorisinin en iyi kalecisi seçilerek bu ay içerisindeki 2. en iyi kalecisi ödülünü aldı. Nisan ayında da Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3. sü olan Muğla İl Karması Bayan Hokey Takımı bu branşta Türkiye’deki en iyi 3 takımdan birisi olduğunu kanıtlamış oldu.

Antrenörlüğünü Serkan Şen’in yürüttüğü Muğla İl Özel İdare Hokey  takım kadrosu şu oyunculardan oluşuyor : Meltem Çelik,Serap Şahin,Sevtap Şahin,Melis Akmeşe,Pınar Demir,Özgül Uysal, Havva Örnek, Yasemin Çay,Aslıhan Orhan,Fatoş Av,Özdil Ayhan

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.