Muğla’dan İnsanoğlu’na tam destek

CHP, MHP, DP, DYP, BBP, DSP ve BTP Muğla il başkanlıkları düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla bir araya  gelerek çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlunu destekleyeceklerini söylediler.Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan...

Muğla’dan İnsanoğlu’na tam destek

CHP, MHP, DP, DYP, BBP, DSP ve BTP Muğla il başkanlıkları düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla bir araya  gelerek çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlunu destekleyeceklerini söylediler.

Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Toplantı Salonunda gerçekleşen açıklamaya  çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlunu destekleyen partilerin Muğla il başkanları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

İlk açıklamayı yapan DP Muğla İl Başkanı Zekai Alper; “ Ülkemizin öncelikle Ortadoğu olmak üzere tüm dünya kamu oyu önünde düştüğü müşkül durumdan kurtulması ve tekrar layık olduğu saygınlığa gelebilmesi için, bu seçimlerde geleceğimiz için en hayırlı kararı vererek birlik beraberlik tohumları ekmek için, Ekmeleddin İhsanoğlunu destekliyoruz” dedi.

DYP Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz de; “Yüce Türk Milleti ve çok değerli Muğlalı vatandaşlarımız her seçimde olduğu gibi bu seçimde de bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeli ve her ne pahasına olursa olsun mutlaka sandıklara gidip oyumuzu kullanmalı ve oylarımıza sahip çıkmalıyız. Vatanımızı bölücü, yıkıcı faaliyetler içerisinde olan AKP ve HDP zihniyetinden kurtarmak için haydi sandık başına” dedi.

Türk Milletinin durumun farkında olduğunu ve gereken cevabı sandıkta vereceğini söyleyen BTP Muğla İl Başkanı Perihan Kaplan; “Biz bir milletiz, komşuyuz, akrabayız, eşiz, dostuz. AKP’ye daha önce oy vermiş pek çok arkadaşımla yaptığımız sohbetlerde onlarında bazı konularda çok ciddi kaygılar taşıdıklarını ve paylaştıklarını gördüm. Hepimizin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur” diye konuştu.

Hep beraber tabanlarla birlikte sandığa gideceklerini ifade eden MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 12 yıldır ülkeyi kamplaştıran, geren, milleti içeride ve dışarıda çok ciddi olarak borçlandıran, Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren Büyük Orta Doğu projesinin eş başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dur demek için hep birlikte el ele vereceklerini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise; “Bu kadar siyasi partinin belki siyasi anlayışları çok farklı olabilir, dünya görüşleri farkı olabilir ama ortak bir noktaları var bu ülkenin geleceğinden kaygı duyuyorlar. Bu ülkenin birliğinin bozulmasından kaygılanıyorlar, bu ülkedeki kutuplaşmanın gelecekte komşu komşuya düşman edecek duruma geldiğini görebiliyorlar, çocukları için endişe duyuyorlar. Onun için bu siyasi partiler Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanındalar” dedi.

Türkiye’nin barışa ihtiyaç olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Öfke dilini bir yere bırakmamız lazım. Neredeyse gölgesiyle kavga edecek. Böyle bir şey olamaz. Gerçekten bizi kucaklayan, insanları bölmeyin diyecek, o makamı temsil eden kişiye ihtiyacımız var. Ve bu ihtiyaç bizi bir araya getirdi” diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.