Muğla’dan ilk 1000’e 8 öğrenci girdi

2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklanırken, sonuçlara göre Muğla’dan ülke genelinde ilk 1000 arasına 8 öğrenci girdi.SBS sonuçları ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar,...

Muğla’dan ilk 1000’e 8 öğrenci girdi

2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklanırken, sonuçlara göre Muğla’dan ülke genelinde ilk 1000 arasına 8 öğrenci girdi.

SBS sonuçları ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, başarılı olan öğrenciler ve ailelerini kutlarken, bu öğrencilerin hedefledikleri okullara kayıtlarını yaptırmalarını ve başarılarının bundan sonraki eğitim hayatlarında da devam etmesini diledi.

Çınar; “2013 Seviye Belirleme Sınavı’nda Türkiye genelinde özellikle ilk 1000’e giren öğrencilerimizi ve sınavda başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim. Sevgi, emek ve çalışmanın hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını ispatlayan öğrencilerimizin hedeflerine uygun olarak en iyi ortaöğretim kurumlarına yerleşeceklerini ümit ediyorum.

Adayların tercihlerini yaparken yararlanacakları kılavuz, ''http://oges.meb.gov.tr'' adresinde yayımlandı. Tercih listesi bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı için tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekiyor. OYP’si 201 ve üstü olan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercihler 15-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek.

Danışma büroları oluşturuluyor

Sevgili Öğrenciler, yüksek puan ya da düşük puan almış olabilirsiniz, ortaöğretim kurumları tercihleriniz şekillenmemiş olabilir, sizlere tavsiyemiz bu konuda bizler, tercihler döneminde oluşturduğumuz “Tercih ve Danışma Büroları’’ ve okullarımızda görevlendirdiğimiz Rehber öğretmenler aracılığıyla sizlere destek olmaktayız. Sadece yerleşme adına tercihlerde bulunmayınız, sizleri mutlu etmeyecek bir okulu tercih etmeniz halinde bir anlamda kaybetmiş olursunuz. Alanında uzman öğretmenlerimizden alacağınız destekle tercihlerinizi isabetli yapacağınızı unutmayınız.

Öğrencilerimizi yetiştiren ve Muğla ilinin başarı çıtasının yükselmesine emek veren öğrencilerimizin ailelerini, okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve özel öğretim kurumlarımızı kutlar, başarılarının devamını dilerim.”dedi.

SBS’de Muğla’dan ülke derecesine giren öğrencilerin ülke ve il dereceleri şöyle:

İbrahim Kağan Bayat İl 1’incisi Türkiye 61’incisi (Özel Piri Reis Koleji)

Berkin Erdem İl 2’incisi Türkiye 194’üncüsü (Ortaca Ortaokulu)

Berkay Konuk İl 3’üncüsü Türkiye 518’incsi (Milas Özel Ümit Ortaokulu)

Tuğba Genç İl 4’üncüsü Türkiye 545’incisi (Marmaris Özel Ufuk Ortaokulu)

Süleyman Berk Parlak İl 5’incisi Türkiye 749’incisi (Merkez Türdü 100. Yıl Ortaokulu)

Ece Öztürk İl 6’ıncısı Türkiye 770’incisi (Özel Fethiye Ortaokulu)

Yeşim Demir İl 7’incisi Türkiye 838’incisi (Dalaman Özel Burç Meltem Ortaokulu)

Can Cindemir İl 8’incisi Türkiye 871’incisi (Özel Fethiye Ortaokulu)

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.