Muğla’dan Hindistan’a Mermerden ticaret köprüsü

Hindistan’ın Başkenti Yeni Delhi’de gıda ve mermer üzerine ithalat ve ihracat ticareti yapan, granit ocakları bulunan işadamı Harsh Kalani, Hindistan’da bulunan Hindistan-Türkiye İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet...

Muğla’dan Hindistan’a Mermerden ticaret köprüsü

Hindistan’ın Başkenti Yeni Delhi’de gıda ve mermer üzerine ithalat ve ihracat ticareti yapan, granit ocakları bulunan işadamı Harsh Kalani, Hindistan’da bulunan Hindistan-Türkiye İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Seker kanalıyla 30 kişilik heyet ile Türkiye’ye geldi. Türk Sanayici ve İşadamları Konfederasyon’u (TUSKON) toplantısında Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD) üyesi Çobanlar Mermer sahibi Sami Çoban tanışan heyet, Muğla’dan mermer ithal etmek istediklerini belirterek Muğla’ya geldi. MUSİD kanalıyla Hintli işadamı Harsh Kalani, Çobanlar Mermer’den ‘Muğla Beyazı’ mermer ithal etmek için Hasan Çoban ile 1 milyon dolarlık mermer anlaşması yaptı.

Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği’nde yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Hindistanlı işadamı Harsh Kalani, Türkiye ziyaretinin kendileri açısından çok verimli bir ziyaret olduğunu söylerken, TUSKON ve MUSİD sayesinde Türkiye ile ilgili önyargılarından kurtulduklarını söyledi. Kalani, “Hindistan’da kendime ait gıda ve mermer ihracatı üzerine şirketim var. Kendime ait granit ocaklarım bulunuyor. Muğla mermerinin kalitesini gördükten sonra ilk etapta 1 milyon dolarlık bir anlaşma yaptık. MUSİD üyeleri Muğla Çam Balı’nı da tavsiye ettiler. Bu konuda da görüşmeler yapıyoruz. Çam balının yanı sıra, çiçek balı da çok lezzetli. Zeytin ve incir konusunda da Türkiye’den ürün alabiliriz. İşlenmiş ve paketlenmiş Aydın İncir’ini çok beğendim” dedi.

Hindistan-Türkiye İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Seker ise Üniversite öğrenimini Muğla’da yaptığını belirterek, “Hindistan’da Hindistan-Türk İşadamları Derneği olarak Türkiye’ye mermer ve gıda alımı için değişik sektörlerden 30 kişilik bir heyet ile Türkiye’ye geldik. Hars Kalani, Hindistan’da gıda ve mermer üzerine ihracat ve ithalat yapan büyük bir firma. Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD)’in davetlisi olarak Hintli işadamını Muğla’ya getirdik. 1 milyon dolarlık bir mermer anlaşması yapıldı. Bal, zeytin ve incir konusunda da görüşmeler sürüyor. İnşallah, Muğla’dan Hindistan’a önemli bir ihracat kapısı açılır” dedi.

Hindistanlı iş adamı ile 1 milyon dolarlık bir mermer ihracatı anlaşması yapan Çobanlar mermer sahibi Sami Çoban da “Dünyanın birçok bölgesine mermer ihracatı yapıyoruz. Özellikle ‘Muğla Beyazı’ dediğimiz mermer başta Avrupa, ABD ve Ortadoğu ülkeleri tarafından en fazla tercih edilen Muğla mermeri. MUSİD davetlisi olarak Muğla’da ağırladığımız Hindistanlı işadamı Harsh Kalani Muğla Beyaz’ını çok beğendi. İlk etapta 1 milyon dolarlık bir ihracat anlaşması yaptık. MUSİD olarak sadece mermer değil, Muğla yöresinin ürünleri olan çam ve çiçek balının yanı sıra, zeytin ve Aydın’ın önemli ürünü olan incir konusunda da tavsiyelerde bulunduk. İşadamı Harsh Kalani, gıda ve mermer üzerine yürüttüğü işi nedeniyle hem gıda, hem de mermer konusunda Muğla’dan ve Aydın’dan önümüzdeki süreçte önemli miktarlarda ihracat bağlantısı yapacağını umuyorum” dedi.

Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Çobanlar Mermer sahibi Sami Çoban, Hindistanlı işadamı Harsh Kalani’ye Kavaklıdere bakırından yapılmış el işlemeli kahve takımı hediye etti.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.