Muğla’dan Dünyaya kadın hikayeleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri  nedeniyle ‘Muğla’dan Dünyaya Kadın Hikayeleri’ isimli panel düzenlendi.Etkinlikte,...

Muğla’dan Dünyaya kadın hikayeleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri  nedeniyle ‘Muğla’dan Dünyaya Kadın Hikayeleri’ isimli panel düzenlendi.

Etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın Oda Orkestrası tarafından mini konser verildi.

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen panele, Muğla Vali Vekili Salih Gürhan ve eşi, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve eşi, Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Mansur Harmandar ve eşi, İl emniyet Müdürü hakan Çetinkaya ve eşi, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kamu kurum daire müdürleri, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Balcı’nın moderatörlüğünde düzenlenen panele Fethiye ilçesine bağlı Arpacık Köyü muhtarlığını 10 yıl sürdüren Ergül Türkmen, Muğlalıların ‘Hanım Ağa’ lakabı ile tanıdığı Fazilet Tütüncü ve otomotiv sanayi sektöründe işyeri sahibi Filiz Başak Erdal konuşmacı olarak katıldı.

Fethiye’nin Arpacık Köyü muhtarlığını 10 yıl başarı ile sürdüren Ergül Türkmen, başarının asıl sırrının hiç kimseye kin duymamak ve sabırlı olmak olduğunu dile getirdi.

Daha sonra konuşan Muğla’nın yakından tanıdığı Fazilet Tütüncü ise, “Beni Muğla,  Hanımağa olarak tanır. Ula’da eşimle birlikte kendi imkanlarımız ile çok çalışarak çiftçilik yaptım. Hayatımda paylaşmayı esas aldım” diye konuştu.

Son olarak konuşan Filiz Başak Erdal, Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduğunu belirterek, “Üniversiteye başladığım ilk yıl bir iş yeri kurmaya karar verdim. Bayilik almak üzere önce bir akü firmasından görüşme talep ettim. Sonunda 70 metre karelik bir dükkanda otomobil lastiği aküsü satarak iş hayatıma başlamış oldum ” diye konuştu.

Panelistlerin konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, “Çalışma hayatımın içerisinde hem çalışan kadın hem anne hem de bir idareci eşi olarak yaşanması gereken şeyleri hiçbir zaman zorluk olarak görmedim. Onları yaşanması ve aşılması gereken engeller olarak gördüm. Kendimi hep güçlü buldum. Zorlukların üstesinden gelecek sadece kadın. Özgüvenle, mücadele gücü ve yılmamayla bu başarı kazanılır” ifadelerini kullandı.

Vali Vekili Salih Gürhan ise konuşmasında, “Hoşgörünün sevginin kaçınılmaz baş aktörleri kadınların dünya kadınlar gününü kutlarım” dedi.

Konuşmaların ardından panelistlere ve oda orkestrası sanatçılarına katılımlarından dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek ve diğer katılımcı protokol üyeleri tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.