Muğla’da Tarım Sayımına başlandı

Muğla il genelinde Tarım Bilgi Sistemi’ndeki Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’nin faaliyete geçirilmesi için personel tarafından kullanılacak olan ve bakanlık tarafından gönderilen bilgisayarlar personele dağıtıldı.Tarım Bilgi...

Muğla’da Tarım Sayımına başlandı

Muğla il genelinde Tarım Bilgi Sistemi’ndeki Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’nin faaliyete geçirilmesi için personel tarafından kullanılacak olan ve bakanlık tarafından gönderilen bilgisayarlar personele dağıtıldı.

Tarım Bilgi Sistemi (TBS) içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) faaliyete geçirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Muğla’ya gönderilen tablet bilgisayarlar personelee dağıtıldı.

Tarım Bilgi Sistemi kullanılarak, Genel Tarım Sayımının yapılması ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla belde ve köylerde görev alan Ziraat Mühendisleri, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekimler (TARGEL ) personeline verilen tablet bilgisayarlar ile; Muğla'da tarımsal faaliyetle uğraşan tarım işletmelerinin tamamına ait güncel veriler oluşturularak, Ulusal Düzeyde Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin (TÜKAS) kurulması sağlanarak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerinin güncellenmesinin yapılması sağlanmış olacak.

Çalışmalar kapsamında bilgi veren İl Müdürü Nazif Ekici; “ Tarım Sayımı ile İlimizde tarımsal faaliyet yapan tüm işletmelerin tarımsal arazi üzerinde yetiştiriciliği yapılan ürünler ile işletmenin tarım alet ve makinaları ile hayvan varlıkları kayıt altına alınacak ve Bakanlık merkezindeki veri tabanına aktarılacaktır. Merkez ve ilçelerimizde görev yapan TAR-GEL personeli arkadaşlarımız, sorumlu oldukları bölgelerdeki tarım işletmelerine ait bilgileri dağıtılan tablet bilgisayarlar vasıtasıyla kayıt altına alacaklardır. Ayrıca Bakanlığımızca daha önce kayıt altına alınamayan tarımsal varlıklar da bu sistemle kayıt altına alınmış olacaktır. Çalışmalarımızın 30 Ağustos tarihinde tamamlanması hedefleniyor.” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.