Muğla’da şifa buldu

Arkadaşlarını ziyaret için İstanbul’dan Muğla’ya gelen Emirhan Kaya ( 21 ), Yücelen’de mozaikplasti ameliyatını olduktan sonra İstanbul’a döndü.Kaya’nın ayak bileğinde, uzun süreden beri kıkırdak aşınmasından dolayı...

Muğla’da şifa buldu

Arkadaşlarını ziyaret için İstanbul’dan Muğla’ya gelen Emirhan Kaya ( 21 ), Yücelen’de mozaikplasti ameliyatını olduktan sonra İstanbul’a döndü.

Kaya’nın ayak bileğinde, uzun süreden beri kıkırdak aşınmasından dolayı yaşadığı rahatsızlık, Özel Yücelen Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü doktorlarından Op. Dr. Mustafa Eroğlu tarafından, Kıkırdak Transferi, ( Mozaikplasti ) ameliyatıyla tedavi edildi.

Gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Mustafa Eroğlu “ Ayak bileğindeki kıkırdak hasarının birçok sebebi olabiliyor. Bunlardan başlıcaları travma sonucu gelişenler ve kemiği de içine alan kemik-kıkırdak bozuklukları, harabiyetleridir. Bu hastamızda da MR tetkikiyle tanısı konan ayak bileğindeki talus kemiğindeki, kemik ve kıkırdağı içine olan büyük sayılabilecek alanı içine alan lezyonun tedavisi amacıyla kıkırdak transferi ameliyatı planlandı. 1 saat kadar süren ameliyatın ilk aşamasında ayak bileği eklemindeki kıkırdak ve kemik lezyonu alanı tamamen çıkarıldı, ölü kemik ve hasarlı kıkırdak tamamen temizlendi. Ameliyatın ikinci aşamasında, diz ekleminin ağırlık taşımayan kısmından aynı büyüklükte kemik ve kıkırdak parça uygun büyüklükte alınarak, ayak bileğindeki lezyon alanına mozaikplasti tekniği ile çakılarak operasyon sonlandırıldı.

Bu yöntem ile vücudumuzda, diz eklemi gibi kıkırdak hasarı görülebilen başka eklemlere de müdahale edilebilmekte, tedaviye oldukça dirençli ve hassas olan kıkırdak sorunlarına başarıyla müdahele edebilmekteyiz. Sağlık durumu oldukça iyi olan hastamız, hastanemizden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi ” dedi. 

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.