Muğla’da MHP’nin 4. Sırasından istifa eden Ramazan Kıvrak’a 5. Sıra adayı Ferat Yüksel seslendi; “Ramazan bey soyadı gibi kıvrak çıktı”

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Listesi’nin 4’üncü sırasına yazılan Ramazan Kıvrak’ın istifa etmesine, 5’inci sıradaki Dr. Ferat Yüksel’den...

Muğla’da MHP’nin 4. Sırasından istifa eden Ramazan Kıvrak’a 5. Sıra adayı Ferat Yüksel seslendi;  “Ramazan bey soyadı gibi kıvrak çıktı”

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmesinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Listesi’nin 4’üncü sırasına yazılan Ramazan Kıvrak’ın istifa etmesine, 5’inci sıradaki Dr. Ferat Yüksel’den tepki geldi.

Yörüklerin gururunun incindiğini öne sürerek adaylıktan istifa eden Ramazan Kıvrak’a “Yörük dediğin başka bir şeyi bahane ederek görevden kaçmaz. Şahsi menfaatleri için 4. sırayı beğenmeyip adaylıktan istifa ediyor. Sonra da yörüklerin gururu incindi bahanesinin ardına sığınıyor” yorumunu yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin verdiği bir görevden kaçmanın Ülkücülüğe ve Yörüklüğe yakışmayacağını kaydeden MHP Muğla 5. Sıra Milletvekili Adayı Ferat Yüksel, “Ülkücü aday adayı olurken kaçıncı sıraya yazılırım,  seçilir miyim, seçilmez miyim diye düşünmez. Ülkücü terbiye bunu gerektirir.  Listeler açıklandıktan sonra 4. Sıradaki Ramazan Kıvrak’ın yörüklerin gururu incindi bahanesini öne sürüp adaylıktan istifa etmesi en kibar tabirle kıvrak bir kıvırmadır. Yörük adam başka bahanelerin ardına sığınmaz. Şahsi menfaatlerine uymadığı ve beğenmediği için 4. Sıradan istifa ettiğini açıklasaydı daha onurlu hareket etmiş olurdu. Kıl çadırda doğmuş bir Yörük çocuğu olarak 4’üncü sırayı beğenmeyip davasından dönenlere 5’inci sıradan sesleniyorum. 5.sırada olmaktan  hiç incinmedim aksine Üç Hilalin gölgesinde  olmak hayatımın en büyük onurudur. Milli devlet parçalanmaya çalışırken Mustafa Kemal Atatürk’ün deyişiyle Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.