Muğla’da kan alarmı!

Muğla’da Ramazan ayı ve sıcaklar nedeniyle kan bağışı azaldı.İl genelinde 22 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Marmaris ilçesi Birgül Gökmen Kan Bağışı Merkezi’nde kan stokları bitmek üzere. Merkezde yaşanan stok...

Muğla’da kan alarmı!

Muğla’da Ramazan ayı ve sıcaklar nedeniyle kan bağışı azaldı.İl genelinde 22 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Marmaris ilçesi Birgül Gökmen Kan Bağışı Merkezi’nde kan stokları bitmek üzere. Merkezde yaşanan stok sorunu nedeniyle vatandaşlara acil kan bağışı çağrısında bulunuldu.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Muğla’da Yaz aylarında nüfus yoğunluğu 2 katına çıkıyor. Bu nedenle bölgede tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin tedavileri için hastanelerde kan ihtiyacı da artıyor.

İlde ,Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle, kan bağışında önemli ölçüde azalma yaşandı. Bölgede bulunan 22 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Marmaris Birgül Gökmen kan Bağışı Merkezi ,azalan bağış nedeniyle talepleri stoklarından karşılamaya başladı. Merkezde stoklar da tükenince Kızılay yetkilileri çareyi kan bağışı çağrısı yapmakta buldu.

Marmaris Kızılay Birgül Gökmen Kan bağış merkezi Muğla İl Müdürü doktor Fethi Halepliler, kan bağışındaki azalmaya dikkat çekerek şöyle konuştu: ”Muğla’nın aylık kan ihtiyacı yaz aylarıyla birlikte 3 bin civarında. Bu ay itibarıyla hastanelerden şimdiye kadar 3500 kan ihtiyacı talebi geldi. Mecburen stoklarımızdan karşılamak zorunda kaldık.Temmuz ayı itibarıyla merkezimiz ve ilçelerimizdeki kan toplama araçlarımıza yapılan bağış sayısı 600 ‘de kaldı. İlimizde Ramazan ayı ve aşırı sıcaklar nedeniyle Kan bağışında önemli bir düşüş mevcut. Vatandaşlarımızdan kan bağışında bulunmalarını istiyoruz”

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.