Muğla’da “İş”le buluştular

Türkiye İş Bankası, Dünya Gazetesi’nin katkıları ile Muğla’da gerçekleştirilen ‘İş’le Buluşmalar-Muğla’nın Yeni Gündemi’ toplantısında İş Bankası Genel müdürü bankanın mevcut durumu ve hedeflerini açıkladı....

Muğla’da “İş”le buluştular

Türkiye İş Bankası, Dünya Gazetesi’nin katkıları ile Muğla’da gerçekleştirilen ‘İş’le Buluşmalar-Muğla’nın Yeni Gündemi’ toplantısında İş Bankası Genel müdürü bankanın mevcut durumu ve hedeflerini açıkladı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası toplantı solunda büyük bir katılımın olduğu ‘İŞ’le Buluşmalar’ toplantısına Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ve özel sektör temsilcileri katıldı.

İş Bankası'nın Muğla'da ilk şubesini 1929 yılında Milas’ta açtığını ifade eden Bali, 1954 yılında merkez şubesini açtıklarını, bugün 19 şube, 267 çalışanı ile hizmet verdiklerini açıkladı. Bali, “Biz Türkiye’nin krema tabakasına hitap etmiyoruz. Biz kısa dönemli anlık kazançlara talip değiliz. İş Bankası bilançosunun yüzde 61'i kredilerden oluşuyor. Bu rakam İş Bankası tarihindeki en yüksek seviye. Bugün Türkiye'de kredide ve nakdi ticari kredide açık ara lider konumdayız” dedi.

İŞ Bankası’nın Türkiye dışında da iş genişletme faaliyeti içinde olduğunu belirten Bali, “Faaliyetlerimizi Türkiye ile sınırlı görmüyoruz. İş Bankası çevre ülkelerde, o ülkelerle iş yapmak isteyen firmalarla çalışmak için yoğun bir çalışma içinde. 100 milyar lirayı aşan mevduat, 100 milyar lirayı aşan kredi büyüklüğüne ulaşan bir banka olarak, şimdi hedefimiz 100 milyar doları aşan bilanço büyüklüğüne ulaşacak ilk Türk bankası olmak. Bu 100 milyarların sırrı bu ülkenin dokusuyla, kumaşıyla örtüşen bir bankanın işini samimiyetle, iyi günde, kötü günde yapabilmesi, müşteriyle iç içe, yüz yüze olabilmesi, müşterisinin yüzüne bakabilmesidir. İnşallah hep öyle olmaya devam edecek” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, çağın teknoloji ve bilgi çağ olduğunun altını çizerek, “Bilgiye ve mekânlara erişimin kolaylaşması neticesinde artık hiçbir yere erişim uzak değil. Değişen trendleri iyi izleyerek bunlardan yeni fırsatlar çıkarmak ve bir miktar da o trendlerin öncülüğünü yapmak gerekiyor. Hızlı iletişimin internet ve sosyal medya ile bütün paradigmaları değiştirdi. Bilgiye erişim insanlık tarihinde hiç bu kadar kolay olmamıştı” dedi.

Toplantıda konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla’nın bu tür toplantılara ihtiyacı olduğunu söyledi. Katılımcılara, Ulu Önder Atatürk’ün “En iyi vatansever işini en iyi yapan insandır” sözünü hatırlatan Vali Şahin, “Değerli Muğlalılar ne iş yaparsak yapalım, işimizi iyi yapalım. Toplum olarak tüccar, memur, öğrenci, çiftçi kim olursa olsun, toplumu oluşturan her fert işini iyi yapsın. İşini iyi yapan kişilerden oluşan toplumlar hem mutlu hem de refah seviyesi yüksek olan toplumlardır” diye konuştu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise katılımcılara kentin sosyo-ekonomik yapısına ilişkin slayt eşliğinde bilgi verdi.

Atlas Proje ve Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu ise şehirlerin küresel bir marka olabilmeleri için potansiyellerini iyi kullanıp kendileri ile yarışmaları gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.