Muğla’da gözaltı sayısı 15’e çıktı

Muğla’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün sözde il imamı olduğu belirlenen Okan Ö polisin düzenlediği operasyon sonrasında yakalandı. Sözde il imamı olduğu...

Muğla’da gözaltı sayısı 15’e çıktı

Muğla’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün sözde il imamı olduğu belirlenen Okan Ö polisin düzenlediği operasyon sonrasında yakalandı. Sözde il imamı olduğu iddia edilen O.Ö defalarca Amarika’ya giderek Fetullah Gülen ile görüştüğü ortaya çıktı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda Muğla’da 15 iş adamı gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, ‘FETÖ/PDY’ye yönelik il merkezinde operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda iş adamları A.A., F.K., İ.D., M.A., Ö.D., S.U., T.P., V.Y., H.T., İ.Y., H.H.K. S.G, S.Ç, O.Ö, gözaltına alındı. İşadamı H.Ü ise kendisi polise teslim oldu.

Sözde İl İmamı olduğu iddia ediliyor

Yakalanan iş adamları arasında FETÖ terör örgütünün sözde il imamı olduğu iddia edilen O.Ö’de bulunuyor. Sözde il imanın Ö’nün defalarca Amerika’ya gittiği ve Fetullah Gülen ile görüştüğü ortaya çıktı. O.Ö’nün ayrıca yurt dışında FETÖ’ye ait okulların bulunduğu ülkelere yılda en az 4 defa gittiği tespit edildi.15 iş adamının emniyetteki sorgularının ardından ‘Suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma’, ‘Örgüte finansal destek sağlamak’ ve ‘Milli, dini ve insani duyguları istismar etmek suretiyle himmet adı altında yardım toplama’ suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ortaca ve Dalaman’da 8 tutuklama

Öte yandan; Ortaca ve Dalaman’da sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye çıkarılan 10 sanıktan 8’i tutuklandı.

Ortaca Cumhuriyet Savcılığınca yapılan sorgulamanın ardından tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilen sanıklardan Murat A., Fehim Ç., Mustafa K., Tuncay G., Özgür K., Ali C., Ayhan A. ve Hakkı A. tutuklanarak Seydikemer Eşen Cezaevine gönderildi.

Diğer sanık A.G. ve D.Y., ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ortaca ve Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüklerinde gözaltında bulunan diğer sanıkların ise sorgulamaları devam ediyor.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.