Muğla’da gergin gece

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı öğrenci yurdunda, saat 00.30 sıralarında, karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İki...

Muğla’da gergin gece

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı öğrenci yurdunda, saat 00.30 sıralarında, karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İki grup arasındaki kavga nedeni ile yurt idaresi durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda çevik kuvvet polisinin yanı sıra, özel hareket ekipleri üniversite yerleşkesinin bulunduğu Kötekli mahallesine sevk edildi.

İki karşıt öğrenci grubunda başlayan kavganın duyulmasının ardından yurtlarda bulunan çok sayıda öğrenci arkadaşlarına destek vermek amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı Öğrenci Yurdu bahçesinde toplanmaya başladı.

Ardından sağ görüşlü grubun Kötekli mahallesinde toplanmaya başladı ve üniversite kampüsüne doğru yürüyüşe geçti.  Slogan atarak yürüyen grubun önü olay yerine gelen Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve polis memurları tarafından kesildi ve grubun ilerlemesine izin verilmedi.

Üniversite kampüsü ve Kötekli mahallesinde bulunan grupta bulunanlar ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Yaşanılan arbede nedeniyle bir polis memuru başına aldığı sopa darbesi ile hafif şekilde yaralandı. Olay yerinde bulunan ekipler kendilerine mukavemet gösteren 5 öğrenci ile olayların başlamasına neden olan kavgaya karıştıkları iddia edilen 2 öğrenci olmak üzere toplam 7 öğrenciyi gözaltına aldı. Yaşanılan olayların ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar Kötekli mahallesine gelerek Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ile görüştü.

İlçelerden takviye istendi

Gece saatlerinde meydana gelen olaylar nedeni ile Kötekli mahallesine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken Bodrum ve Marmaris’te bulunan çevik kuvvet ekipleri takviye amaçlı Muğla’ya çağrıldı. Polis ekipleri olayların başlamasının üzerinden yaklaşık 3 saat geçmesinin ardından üniversite yerleşkesinde ve Kötekli mahallesinde toplanan grupları dağılmaları konusunda ikna edilmesi ile birlikte olayların önüne geçildi.

Grupların dağılmasına rağmen polis ekipleri sabah saatlerine kadar Kötekli mahallesinde devriye gezdiler.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.