Muğla’da gece yarısı operasyonu: 3 gözaltı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri önceki gün gece eylem hazırlığında olan 3 kişiyi düzenlenen bir operasyonla kirli ve kanlı emellerine ulaşamadan yakaladı. Operasyon sırasında Muğla-Akkaya-Yerkesik...

Muğla’da gece yarısı operasyonu: 3 gözaltı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri önceki gün gece eylem hazırlığında olan 3 kişiyi düzenlenen bir operasyonla kirli ve kanlı emellerine ulaşamadan yakaladı. Operasyon sırasında Muğla-Akkaya-Yerkesik yolu kapatıldı.  Muğla Valisi Amir Çiçek soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğünü açıkladı.

Muğla il merkezinde terörle mücadele ekipleri, gece yarısı Muğla-Akkaya-Yerkesik yolunu trafiğe kapattı. Bölgeye onlarca ekip yönlendirildi ve bazı kişiler yere yatırılarak kelepçelendi. Vali Çiçek, eylem hazırlığından oldukları tespit edilen 3 kişinin gözaltına alındığı söyledi, “Terör örgütü üyesi olup olmadıklarını söylemek için erken” dedi.

Muğla -Akkaya- Yerkesik yolu, gece yarısı Terörle Mücadele ekipleri tarafından kapatıldı. Aynı yola TOKİ ve Akkaya yönlerinden gelen tali yollardan da geçişe izin verilmedi. Onlarca resmi ve sivil ekibin yönlendirildiği bölge ablukaya alınırken, görgü tanığı köylüler, “Polisler bazı araçları durdurup içindekileri yere yatırdılar ve kelepçelediler, bizi de bölgeden uzaklaştırdılar” dedi.

Gazetecilerin de yaklaştırılmadığı konuyla ilgili olarak Vali Amir Çiçek açıklama yaptı. Çiçek, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin operasyon sonucu eylem hazırlığında olan 3 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Gözaltına alınanların sorgusunun sürdüğünü belirten Çiçek, “Kötü niyetli, toplumun huzurunu bozacak şekilde eylem yapacakları ihbarını aldığımız 3 kişi gece yapılan bir operasyonla yakalandı ve gözaltına alındı. Sorguları devam ediyor. Kamuoyunun bilmesinde yarar var. Kim kötü niyetli bir eylem yapacaksa jandarma ve emniyet birimlerimiz o suçun işlenmesinin önüne geçiyor. Sözkonusu operasyonla böyle bir eylemin önüne geçildi. Gözaltına alınan kişiler ile ilgili, terör örgütü üyesidir veya değildir, demek için erken” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.